На 2 април Бил Мъри получи награда от международния кинофестивал в Санта Барбара и по този повод проведе онлайн разговор за кариерата си.

В него той си припомни снимките на романтичната комедия "Омагьосан ден", в която си партнира с Анди Макдауъл.

"Анди направо ме побъркваше на този филм. Караше ме да изперквам. Ние постоянно чакахме косата ѝ да бъде готова. Както знаете, Анди има най-прекрасната коса в света и когато най-сетне пристигаше на снимачната площадка тя бе идеална. И въпреки това ме побъркваше."

Снимка: Getty Images

Актьорът също така разказа, че е бил подлъган да участва във втората част на "Ловци на духове".

"Нямах никакво желание да правим продължение. Мислих, че някой би се захванал с нещо подобно единствено заради парите. В един момент обаче продуцентите ни събраха заедно с останалите актьори, с които не се бяхме виждали от края на снимките и си прекарахме страхотно, много се забавлявахме. Те ни предложиха история, която звучеше наистина добре.

Когато обаче се стига до самото снимане на филма се оказва, че сценария е променен.

"На снимачната площадка попитах: "Какво е това, по дяволите?" Вече беше прекалено късно. Историята бе променена и ние се опитвахме да направим нещо с новия материал."

Снимка: Getty Images

Мъри също така споделя, че раниците, които носят героите от филма са били невероятно тежки. "Специалните ефекти по това време представляваха хвърляне на кал в лицето ти. С тези раници и цялото ходене нагоре-надолу имах чувството, че правя упражнения във фитнеса, а не снимам филм. Наистина неприятно."

На 11 ноември тази година се очаква да излезе "Ловци на духове: Наследството", в който Бил Мъри отново ще носи тежката раница.