Като за финал за темата ни "Рецепта за Коледа" гостува водещият на "120 минути" Светослав Иванов. От думите му личи една смиреност, но и благодарност за това, че скъпите му хора са добре. Какви са традициите в семейството му за коледните празници и какво си пожелават за новата 2022 година четете в следващите редове.

Снимка: Личен архив

Светльо, как мина Коледата при вас?
Коледа беше необикновена в същото време беше като всички предишни. Спокойна, топла и радостна. Необикновена, защото във време, в което живеем моментите на спокойствие и възможността да благодариш, че си здрав и скъпите ти хора са добре, е голям дар.

С Йоанна изпекохме бисквити преди Рождество, а на самия празник, както всяка година, тримата вечеряхме на земята. Това е традиция, която спазваме задължително

Имахме щастието в следващите дни да бъдем и с най-близките ни и това е голям късмет. Иначе късметите ни от бъдната питка са загадка. Йо ги беше написала с молив, който от високата температура изчезна и така на всеки му се падна бял лист. Надяваме се Бог да напише там каквото е най-добро за нас.

Беше ли по-различна тази Коледа и с какво?
За нас тази Коледа не беше различна. Благодарни сме, че всички сме здрави. Ние водим по-уединен начин на живот. Изкарваме много време вкъщи или в гората, която е близо до нас. И затова не осмисляме рестрикциите, като нещо, което променя дните ни.

Снимка: Личен архив

Писахте ли писмо? Оставихте ли мляко и бисквитки на Дядо Коледа?
Да, писмото на Йо беше адресирано до майка и, баща й и дядо Коледа. Нещо като застраховка, ако някой не успее, другите да наваксат. Милият Дядо Коледа явно беше прочел писмото и явно беше харесал бисквитата и млякото, защото всичко от списъка беше под елхата. Но все пак да не забравяме, че това е празникът на Рождеството и на радостта от него. Всичко останало е за настроение.

Какви са вашите желания за 2022 г. в "to do" листа ("трябва да направя"- б.а.)?
Няма желания. Има молитви. И те са за здраве, да сме здрави, да взимаме умни решения и да се радваме на живота. "To do" лист при нас никога не е имало. Работим много, но следваме естествения ход на нещата и събитията. Надяваме се тази година да пътуваме повече, но и за това планове нямаме, а по-скоро надежди да не изгорят билетите ни, заради обстоятелства, които не зависят от нас.

Какво си пожелавате? Как и къде ще посрещнете 2022-ра?
Нова година ще посрещнем в Рила - Самоков, Боровец. Сняг си пожелахме - имa го там. Пожелаваме си и Новата година да е лека. Лекота си пожелаваме. Желаем го и на вас.

Снимка: Личен архив

Любимата ни рецепта за това време на годината?
Рецептата е за шоколадовата торта на Вяра. Нарича се “Ядеш и ревеш”. Почти няма брашно, но орехите и шоколада я правят врата към един по-добър свят. И фактът, че няма брашно се компенсира от много шоколад, което я прави вкусна, много даже.

  • Как фермерите посрещнаха Коледа и как Цоньо празнува днес имения си ден
  • Радка Булман мечтае за ресторант в село Векилски: Искам да нахраня хората с истинска храна
  • Божана Кацарова с 5-степенно меню за Коледа: Семейство, трапеза, подаръци, украса, настроение
  • Вижте всички победители в конкурса "Магията на украсата"
  • Рене Емил от "40 седмици": Моята Коледа днес е приказна, шумна, романтична и най-вече споделена
  • Рая Пеева: Тази година аз ще приготвя седемте ястия за празничната трапеза вкъщи
  • Златимир Йочев: С дете, родено навръх Бъдни вечер, трябва да сътворим и детски рожден ден
  • Таня Тончева: Готова съм за Коледа и предлагам любимо ястие с карфиол и синьо сирене
  • Коледната рецепта на Мария Жекова от MasterChef – сарми с пуешко и трюфел
  • Чавдар от „Фермата“ ще приготви на Бъдни вечер трапеза за 17 души

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement