Като за финал за темата ни "Рецепта за Коледа" гостува водещият на "120 минути" Светослав Иванов. От думите му личи една смиреност, но и благодарност за това, че скъпите му хора са добре. Какви са традициите в семейството му за коледните празници и какво си пожелават за новата 2022 година четете в следващите редове.

Снимка: Личен архив

Светльо, как мина Коледата при вас?
Коледа беше необикновена в същото време беше като всички предишни. Спокойна, топла и радостна. Необикновена, защото във време, в което живеем моментите на спокойствие и възможността да благодариш, че си здрав и скъпите ти хора са добре, е голям дар.

С Йоанна изпекохме бисквити преди Рождество, а на самия празник, както всяка година, тримата вечеряхме на земята. Това е традиция, която спазваме задължително

Имахме щастието в следващите дни да бъдем и с най-близките ни и това е голям късмет. Иначе късметите ни от бъдната питка са загадка. Йо ги беше написала с молив, който от високата температура изчезна и така на всеки му се падна бял лист. Надяваме се Бог да напише там каквото е най-добро за нас.

Беше ли по-различна тази Коледа и с какво?
За нас тази Коледа не беше различна. Благодарни сме, че всички сме здрави. Ние водим по-уединен начин на живот. Изкарваме много време вкъщи или в гората, която е близо до нас. И затова не осмисляме рестрикциите, като нещо, което променя дните ни.

Снимка: Личен архив

Писахте ли писмо? Оставихте ли мляко и бисквитки на Дядо Коледа?
Да, писмото на Йо беше адресирано до майка и, баща й и дядо Коледа. Нещо като застраховка, ако някой не успее, другите да наваксат. Милият Дядо Коледа явно беше прочел писмото и явно беше харесал бисквитата и млякото, защото всичко от списъка беше под елхата. Но все пак да не забравяме, че това е празникът на Рождеството и на радостта от него. Всичко останало е за настроение.

Какви са вашите желания за 2022 г. в "to do" листа ("трябва да направя"- б.а.)?
Няма желания. Има молитви. И те са за здраве, да сме здрави, да взимаме умни решения и да се радваме на живота. "To do" лист при нас никога не е имало. Работим много, но следваме естествения ход на нещата и събитията. Надяваме се тази година да пътуваме повече, но и за това планове нямаме, а по-скоро надежди да не изгорят билетите ни, заради обстоятелства, които не зависят от нас.

Какво си пожелавате? Как и къде ще посрещнете 2022-ра?
Нова година ще посрещнем в Рила - Самоков, Боровец. Сняг си пожелахме - имa го там. Пожелаваме си и Новата година да е лека. Лекота си пожелаваме. Желаем го и на вас.

Снимка: Личен архив

Любимата ни рецепта за това време на годината?
Рецептата е за шоколадовата торта на Вяра. Нарича се “Ядеш и ревеш”. Почти няма брашно, но орехите и шоколада я правят врата към един по-добър свят. И фактът, че няма брашно се компенсира от много шоколад, което я прави вкусна, много даже.

  • Как фермерите посрещнаха Коледа и как Цоньо празнува днес имения си ден
  • Радка Булман мечтае за ресторант в село Векилски: Искам да нахраня хората с истинска храна
  • Божана Кацарова с 5-степенно меню за Коледа: Семейство, трапеза, подаръци, украса, настроение
  • Вижте всички победители в конкурса "Магията на украсата"
  • Рене Емил от "40 седмици": Моята Коледа днес е приказна, шумна, романтична и най-вече споделена
  • Рая Пеева: Тази година аз ще приготвя седемте ястия за празничната трапеза вкъщи
  • Златимир Йочев: С дете, родено навръх Бъдни вечер, трябва да сътворим и детски рожден ден
  • Таня Тончева: Готова съм за Коледа и предлагам любимо ястие с карфиол и синьо сирене
  • Коледната рецепта на Мария Жекова от MasterChef – сарми с пуешко и трюфел
  • Чавдар от „Фермата“ ще приготви на Бъдни вечер трапеза за 17 души