Великден наближава и както всяка година, идва времето за вкусни козунаци.

По този повод проверихме цените на традиционното великденско лакомство в някои от най-големите софийски пекарни.

Насочихме вниманието си към малки перкарни и места в София, където се месят козунаци с квас, здравословни брашна и т.н.

Ето какви са сумите, които ще трябва да платим, ако искаме да хапваме от там: 

„Братя Хлебари"

Козунаци с:

  • натурален, 550 г, 19 лв.
  • стафиди, 550 г, 25 лв.
  • локум и орехи, 550 г, 25 лв.
  • пекан и карамелен шоколад, 550 г, 25 лв.
  • шам фъстък и бял шоколад, 550 г, 25 лв.

„Хляб и сол“ – 700 г за цена от 27 лв.

Козунаци с:

  • стафиди, портокалови кори и бадеми
  • белгийски шоколад и лешници
  • локум и орехи
  • кафе и два вида шоколад - бял и млечен
  • ванилия и кафява захар /без добавки/

 

 

„100 грама сладки"

Козуначен сладкиш, правоъгълен, с мак и стафиди – 4 вида за 17.90 лв.

  • течен шоколад
  • с карамел и орехи
  • с мак и стафиди
  • със сини сливи и орехи

Голям гозуначен сладкиш, различни видове за 29.90 лв.

Снимка: iStock

„Кисело и сладко“

Козунаци с:

  • Веган квасен с бадемов тахан:

125 г – 3.80 лв.

350 г – 8.90 лв.

900 г – 19.90 лв.

  • Квасен с бадеми и стафиди:

125 г – 3.80 лв.

350 г – 8.90 лв.

900 г – 19.90 лв.

  • Квасен с бадеми и шоколад:

350 г – 10.90 лв.

900 г – 25.90 лв.

  • Квасен с кленов сироп:

350 г – 15.90 лв.

900 г – 28.90 лв.

„Ванила Китчън“ - цени от 28 до 32 лв.

Козунаци с:

  • бестселър: шоколад, тахан и стафиди
  • класика: черешово сладко и локум
  • иновация: боровинково сладко и виолетки
  • гордостта: лешников тахан, шоколад, печени лешници и червени боровинки

Снимка: iStock

„Хлебар“ - цени от 19 до 34 лв.

Козунаци с:

  • белгийски шоколад
  • бадеми и стафиди
  • стевия

„La bottega“

Козунаци с:

  • деликатен, сладък, традиционен вкус, 1000 г – 67.90 лв.
  • естествен вкус на бурбонска ванилия от Мадагаскар, 1000 г – 77.90 лв.
  • джандуя, 100 г – 57.90 лв.
  • солен карамел, 750 г – 64.50 лв.
  • шам фъстък, 100 г – 89.90 лв.
  • Colomba Cioccolato, 750 г – 55.90 лв.

  • Защо денят след Великден се нарича разтурни понеделник
  • Какво трябва да правим на Велики вторник
  • Сантра: Пролетта е сезонът, в който съм изпълнена с позитивна нагласа към живота
  • Петуниите - какво да направим, за да цъфтят обилно?
  • Чудесно знамение: Дъга на Великден!
  • Пясъчна фигура на Исус Христос край морето, навръх Великден - над нея изгря дъга (СНИМКИ)
  • Веси Бонева на рождения си ден: Рисувам, пошивам като баба, правя бижута. Давам рестарт на живота си
  • "Признай си, че си женен за ангел!" - Ернестина Шинова и Андрей Слабаков
  • Агнешко с мед и горски билки
  • Ефектни яйца с ориз – как да ги боядисате