Продължаваме с техниките за багрене на яйца, които са лесни и достъпни за всеки. Ще са ви нужни яйца, ориз, вода, кромид лук, марля или чорапогащник, конец.
В тенджера сложете обелките на няколко глави кромид лук, налейте вода и варете на слаб огън около 15-20 минути, докато водата се оцвети.
Вземете сурово яйце и го намокрете, след това го сложете в купичка с ориз – по повърхността му ще полепнат зрънца от ориза.
Увийте в марля или чорапогащник и завържете.
Повторете процедурата с яйцата, които искате да боядисате с тази техника. Сложете ги в тенджерата с лука и водата. Варете 10 минути, след което махнете тенджерата от котлона и оставете всичко така да престои и да се охлади за 20 минути.
Извадете яйцата върху салфетка или кухненска хартия и ги развийте.
Готови са да ги полирате с памук и олио и да заблестят като част от празничната ви украса за Великден.
Вижте целия процес на боадисване и във видеото:
А ето и още идеи за багрене на яйца:
И едно видео с декупаж на яйца: