На днешния Велики четвъртък, от 10:00 до 11:30 ч., на площад "Св. Неделя" ще се състои традиционното боядисване на великденски яйца. Ще има и спортни игри, а в събитието ще участват деца от столични училища, детски градини и центрове, съобщиха от Софийската митрополия.

Празникът се организира с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит. Сред организаторите са също неделното училище при храма "Св. мъченица Параскева", неделното училище при храма "Рождество Христово", Асоциацията на българите, боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Асоциацията за развитие на българския спорт, Театралната компания "Празното пространство" и Школата по лека атлетика "Дарко Тим". Водещ ще бъде актрисата Надежда Панайотова, уточнява БТА.

Към 11:30 ч. ще потегли празничната лития, водена от свещенослужители на Софийската света митрополия и от деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца. Празничното шествие ще достигне до храма "Св. великомъченица Параскева", на ул. "Георги С. Раковски" 58 по маршрута: от площад "Св. Неделя", хотел "София Балкан Палас", подлеза на метростанция - софийското Ларго, бул. "Дондуков", бул. "Георги С. Раковски", храм "Св. великомъченица Параскева".

Свещениците от храма "Св. великомъченица Параскева" и представители на Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (СДПБЗН) с благодарност ще приемат великденските яйца и картички от децата за хората в нужда.