Тайните писма на принцеса Даяна до близки приятели разкриват от какво се е страхувала в двореца Кенсингтън и защо се е чувствала "поставена на колене".

32-те писма принцесата изпраща на приятелите си Сузи и Тарек Касем. В тях се описва колко ужасно се е чувствала Даяна след развода си с Чарлз.

Открити са редица писма, писани от принцесата на Уелс, които показват колко труден е бил за нея "отчаяният и грозен" развод с престолонаследника. Те са написани от Даяна до приятелите ѝ по време на официалната ѝ раздяла с настоящия британски крал.

Снимка: Getty Images

Семейството се запознало с Даяна през август 1995 г., по време на редовните си посещения в Кралската болница "Бромптън. За тях притежаването на такива значими и трогателни документи е отговорност, която не искат да прехвърлят на своите деца или внуци, затова ги продават на търг за около 90 000 паунда. 

В тях Даяна описва как разводът я е поставил "на колене". Тя споменава за страха, че подслушват телефона ѝ. Правела и завоалирани намеци за кралското семейство, оплаквайки се от изолацията си.

На 20 май 1996 г. Диана пише "Ако преди година знаех, че ще преживея този развод, никога нямаше да се съглася на брак. Това е отчайващо и грозно."

Едно от най-красноречивите писма, показващо как разводът се е отразил на Даяна, е написано на 28 април 1996 г.

Снимка: Getty Images

Тя пише на приятелите си с цел да се извини, че е трябвало да отмени ангажимента си с тях за операта "Тоска" заради прекомерния натиск, който изпитвала:

"Преживявам много труден период, а натискът е сериозен и идва от всички страни. Понякога ми е твърде трудно да държа главата си изправена, а днес съм на колене и просто искам този развод да приключи."

Почеркът на Даяна обикновено бил много красив и равен. Но в края на това писмо ставал доста разкривен  нечетлив.