Обикновено момиче се омъжва за принца на мечтите си – приказка – така изглежда съдбата на Даяна Спенсър, по времето когато сключва брак с престолонаследника принц Чарлз. Но зад привидното щастие се крие разтърсваща лична история.

  • Кейт Мидълтън ли ще наследи бижутата на кралица Елизабет II?
  • Първа снимка на надгробната плоча на Елизабет II, която отново е до своя съпруг Филип
  • Симеон Сакскобургготски, чичо на Елизабет II, я изпрати в последния й път (СНИМКИ)
  • Погребани думи: крал Чарлз III остави ръчно написана бележка върху ковчега на майка си
  • Най-важното: погребението на кралица Елизабет II в 60 снимки (ГАЛЕРИЯ)
  • Принцеса Шарлот не се сдържа и избухна в сълзи на погребението
  • 56-годишен мъж твърди, че е таен син на Чарлз и Камила
  • Българската царица Елеонора е погребана “като прост войник!” – прилики и разлики с Елизабет II
  • Малката принцеса Шарлот - детето, което умело прикри тъгата си
  • Най-добрите рисунки в памет на Елизабет Втора

25 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА

Във фаталната вечер на 31 август 1997 г. 36-годишната Даяна Спенсър загива в центъра на Париж. По това време, само от няколко седмици тя има връзка със сина на египетския милиардер Мохамед ал Файед Доди ал Файед.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Една от основните версии за катастрофата е, че е причинена от любопитни папараци, които преследвали принцеса Даяна. Заради маневри на моторите и колите им животът на пътуващите в автомобила, бил поставен в опасност. Никое разследване обаче не потвърждава тези подозрения. 

Според други теории имало заговор, в основата на който била кралица Елизабет Втора. Монархът не била доволна от прекалено смелото и извън етикета поведение на Даяна. 

Проявявайки смелост, Даяна премахва израза "да се подчинявам" от брачната си клетва. Впоследствие все по-често нарушава протокола и по други начини. Тази дързост, разбира се, не била никак приятна на Елизабет II.

Снимка: Getty Images

Опитите на Даяна да сподели на свекърва си за интимните отношения на сина й с Камила съвсем обтегнали отношенията им. Връзката на двамата не остава скрита за околните, дори по време на врака на Чарлз и Даяна. Години по-късно те успяват да озаконят връзката си.  

Снимка: Getty Images

Елизабет Втора дори поиска Камила да бъде кралица, когато Чарлз стане крал. Монархът, прекарал най-много време на трона, изрази желанието си, с което отново затвърди своята благост и емпатия. 

Години след смъртта си Даяна продължава да присъства в ежедневието на своето семейство. Често с нейни бижута или тоалети се появяват и снахите й - съпругите на Хари и Уилям.

Снимка: Getty Images

Когато Кейт Мидълтън обявява годежа си, на лявата си ръка тя носи пръстен с голям камък. Същото бижу носи и принцеса Даяна. Пръстенът е със сапфир и диаманти. 

Вижте още прилики между двете.

Няколко пъти Кейт носи рокли, с които се е появявала и Даяна. 

Снимка: instagram.com

В сърцата на хората тя ще остане като Принцесата на народа. Даяна се включва в многобройни благотворителни инициативи и каузи. А смелостта й да отстоява себе си е вдъхновила много жени. 

Снимка: Getty/Instagram