Обикновено момиче се омъжва за принца на мечтите си – приказка – така изглежда съдбата на Даяна Спенсър, по времето когато сключва брак с престолонаследника принц Чарлз. Но зад привидното щастие се крие разтърсваща лична история.

  • Принц Хари е в Англия заради съдебно дело, но няма да се види с брат си и баща си
  • Защо само принц Уилям ще целуне Чарлз Трети по време на коронацията
  • Крал Чарлз Трети остави сина си принц Хари без дом във Великобритания
  • Кейт Мидълтън се срещна със 109-годишна жена, направи й палачинки
  • Андрю Лойд Уебър написа химн за коронацията на крал Чарлз III
  • Камила, съпругата на крал Чарлз Трети, отново е с COVID-19
  • Разсекретиха тайни писма на принцеса Даяна
  • Братовчедката на Хари и Уилям – принцеса Юджини, очаква второ дете
  • Ким Кардашиян купи спиращо дъха колие, носено от принцеса Даяна
  • Принц Хари за раздялата с жената, която Уилям и Кейт харесаха за негова съпруга: И двамата плакахме

25 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА

Във фаталната вечер на 31 август 1997 г. 36-годишната Даяна Спенсър загива в центъра на Париж. По това време, само от няколко седмици тя има връзка със сина на египетския милиардер Мохамед ал Файед Доди ал Файед.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Една от основните версии за катастрофата е, че е причинена от любопитни папараци, които преследвали принцеса Даяна. Заради маневри на моторите и колите им животът на пътуващите в автомобила, бил поставен в опасност. Никое разследване обаче не потвърждава тези подозрения. 

Според други теории имало заговор, в основата на който била кралица Елизабет Втора. Монархът не била доволна от прекалено смелото и извън етикета поведение на Даяна. 

Проявявайки смелост, Даяна премахва израза "да се подчинявам" от брачната си клетва. Впоследствие все по-често нарушава протокола и по други начини. Тази дързост, разбира се, не била никак приятна на Елизабет II.

Снимка: Getty Images

Опитите на Даяна да сподели на свекърва си за интимните отношения на сина й с Камила съвсем обтегнали отношенията им. Връзката на двамата не остава скрита за околните, дори по време на врака на Чарлз и Даяна. Години по-късно те успяват да озаконят връзката си.  

Снимка: Getty Images

Елизабет Втора дори поиска Камила да бъде кралица, когато Чарлз стане крал. Монархът, прекарал най-много време на трона, изрази желанието си, с което отново затвърди своята благост и емпатия. 

Години след смъртта си Даяна продължава да присъства в ежедневието на своето семейство. Често с нейни бижута или тоалети се появяват и снахите й - съпругите на Хари и Уилям.

Снимка: Getty Images

Когато Кейт Мидълтън обявява годежа си, на лявата си ръка тя носи пръстен с голям камък. Същото бижу носи и принцеса Даяна. Пръстенът е със сапфир и диаманти. 

Вижте още прилики между двете.

Няколко пъти Кейт носи рокли, с които се е появявала и Даяна. 

Снимка: instagram.com

В сърцата на хората тя ще остане като Принцесата на народа. Даяна се включва в многобройни благотворителни инициативи и каузи. А смелостта й да отстоява себе си е вдъхновила много жени. 

Снимка: Getty/Instagram