Мишел Обама се е отдала на плетене и мисли за оттегляне от обществения живот. Бившата първа дама на САЩ казва в ново интервю пред списание "Пийпъл", че се е захванала с плетенето, за да запълва времето си през COVID-19 пандемията - и сега е като пристрастена към хобито.

"Вие не можете да овладеете плетенето, защото щом направите шал, започвате с одеяло. А щом завършите одеялото, искате да направите шапка, чорапи", казва тя.

В момента тя плете първия си пуловер за своя съпруг - бившия американски президент Барак Обама. "Сега се чудя как да направя ръкавите и яка", допълва тя. 

В края на миналата година Мишел Обама сподели в "Шоуто на Рейчъл Рей", че дори тайно се е присъединила към общност за плетачи в интернет, като не се е представила с истинското си име.

Бившата първа дама на САЩ споделя още и как пандемията е помогнала на нея и съпругът й да си върнат "откраднати моменти" с двете им дъщери Малия (22) и Саша (19), които са се прибрали вкъщи от колежа заради пандемията.

Мишел Обама споделя и за "леката депресия", която е преживяла по време на локдауна заради пандемията и след убийството на Джордж Флойд в Минеаполис през май миналата година.

57-годишната Обама казва, че след като дъщерите им са пораснали, вече разговаря с тях "като с връстници, отколкото като майка с дъщеря".

В инетрвюто тя допълва, че президентският център "Обама" е в процес на изграждане в Чикаго: "Изграждаме основата някой друг да продължи работата, за да можем да се пенсионираме и да бъдем един с друг".