"Аз съм обикновен човек, озовал се на необикновено пътешествие. Споделям своята история с надеждата да помогна да се проправи път за други истории и други гласове", пише Мишел Обама в епилога на "Моята история".

"Моята история" – превърналата се в световен бестселър автобиография на Мишел Обама - ще излезе на българския книжен пазар през октомври тази година от издателство "Софтпрес".

"Моята история" беше издадена в САЩ и Канада на 13 ноември 2018 г. от "Crown Publishing", част от "Penguin Random House", и е публикувана на 44 езика в целия свят. Само седмица след премиерата си "Моята история" оглави класацията на "New York Times" за най-продавани книги и до днес продажбите й във всички формати в САЩ и Канада възлизат на над 6 200 000 екземпляра. 

Снимка: Софтпрес

По данни на "NDP BookScan" изданието с твърди корици на "Моята история" е продадено в повече копия от всяка друга книга, публикувана в Съединените щати през 2018 г., и от всяка нехудожествена книга с твърди корици от 2007 г. до днес.

След 24 тиража печатното издание на "Моята история" достига 5 365 000 копия в САЩ и Канада и общо 8 500 000 копия в целия свят. Книгата се превърна в бестселър номер едно в общо 12 държави.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама – първата афроамериканка в тази роля, тя има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен, отколкото когато и да е в историята; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните й периоди. 

В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота й – от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата. 

Снимка: Miller Mobley

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла – със свои собствени думи, по своите собствени правила. 

Топла, мъдра и откровена, "Моята история" е необикновено личната равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чиято история ни вдъхновява да направим същото.

"С издаването на биографиите на Стив Джобс, Леонардо да Винчи и Христо Стоичков през последните няколко години "Софтпрес" доказа, че е най-добрият дом за някои от най-забележителните личности в световната история. Щастливи сме, че "Моята история" и бъдещата книга на президента Обама са част от нашето книжно семейство", каза главният редактор на издателството Димитър Риков.