Барак Обама заяви pо време на визита в Сингапур, че жените не са перфектни, но са "безспорно по-добри" от мъжете.

Обама каза още, че повечето проблеми в света идват от стари хора, предимно мъже, които държат властовите позиции. Барак Обама говори още за политическата поляризация и за използването на социалните мрежи като инструмент за разпространение на лъжи и фалшиви новини.

Говорейки по време на частно събитие за лидерство, Обама каза, че по време на мандатите си като американски президент е обмисля как би изглеждал света, ако е управляван от жените.

Снимка: Getty Images

"Сега дами, просто искам да знаете - не сте перфектни, но това, което безспорно мога да кажа, е, че сте по-добри от нас [мъжете]", заяви Обама.

"Абсолютно уверен съм, че за две години, ако всяка държава на планетата се управлява от жени, ще видите значително подобрение в почти всичко... жизнения стандарт и резултатите", допълни Обама.

На въпроса дали възнамерява някога отново да се завърне в политиката, Обама отговори, че вярва, че лидерите трябва да се оттеглят, когато им дойде времето. Барак Обама беше президент на САЩ в периода от 2009 г. до 2017 г.

"Ако погледнете света и погледнете проблемите, които обикновено старите хора, обикновено старите мъже създават, това е защото не освобождават пътя", каза Обама.

"Важно е политическите лидери да си напомнят, че са там, за да вършат работа, а не да бъдат там цял живот, нито за да подхранват собственото си чувството за значимост или власт", допълни Обама.

Снимка: Getty Images

Барак Обама е 44-ият президент на САЩ, избран от Демократическата партия. Обама е избран на 4 ноември 2008 г. и встъпва в длъжност на 20 януари 2009 г. Той е първият цветнокож в историята, избран на този пост. На 6 ноември 2012 г. е преизбран на президентския пост. Става лауреат на Нобелова награда за мир през 2009 г.

След напускането на Белия дом той и бившата първа дама Мишел Обама създадоха фондация, която наставлява млади лидери по целия свят. Двойката гостува в Куала Лумпур миналата седмица за събитие на Фондация Обама.