На днешния ден в щата Илиноис е роден Харисън Форд под зодиакалния знак на Рака. 73-годишният актьор обогатява историята на киното със своите актьорски майсторство и участията в култовите филмови продукции - "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс" и "Блейд Рънър". През 1997 г., той е обявен за "най-голямата кино звезда на всички времена". 

Но да се върнем малко назад във времето - Харисън завършва основното си образование в "Maine Township High School East" (Илиноис). След това продължава да следва в университета "Ripon College" (Уисконсин), където учи актьорско майсторство. Младият Форд се дипломира успешно и започва да се снима в телевизията. За съжаление Харисън губи вяра в себе си, защото не постига желаните от него успехи, слага край на своята кариера и започва да се занимава с дърводелство.

Това негово (леко) професионално отклонение го завежда на правилното място, в правилния момент. Харисън се озовава на снимачната площадка на "Междузвездни войни", където режисьорът Джордж Лукас го забелязва и му дава ролята на Хан Соло. Форд се представя брилянтно, възвръща своята амбиция да се реализира в кино индустрията, а талантът му носи номинации за "Златен глобус” за ролите му в "Беглецът", "Mosquito Coast" и "Sabrina".

Когато става въпрос за любимата му роля, Форд отговаря: "Тази в Американски графити (1973)."

Колкото до личния му живот, Харисън има връзка от 2002 г. с актрисата от хитовия сериал "Али Макбийл" - Калиста Флокхарт. Двамата сключват брак през 2010 г. и оттогава са неразделни.