Алкохол, марихуана, наркотици - това е част от ежедневието на някои известни в България личности. Много от тях осъзнават зависимостта си и успяват да я преборят, след което имат и смелостта откровено да говорят за това.

Сигурни сме, че решението да направиш подобно нещо пред много хора е трудно, но пък целта оправдава средствата – да помогнеш на други хора, които се намират в сходна ситуация и се нуждаят точно от тази истoрия, за да променят живота си.

Миро беше зависим от алкохола

Снимка: Facebook/Instagram

Мирослав Костадинов, както е цялото име на певеца, направи откровено признание в предаването „120 минути“ по bTV, че е бил зависим от алкохола. 

„Години наред се борех с алкохолна зависимост, която не беше чак толкова очевидна. Пиех си стандартно като българите. Пиех не само когато бях гневен, пиех, когато съм весел, пиех, когато съм тъжен.”

Миро усеща, че нещо не е наред и си дава ясна сметка за проблема си в началото на 2019 година, когато прекарал цяла нощ в молитви. 43-годишният изпълнител не е прибягвал до твърд алкохол, но добавя, че бирата също е „много тежък алкохол”, от който изпивал по 5 литра на ден.

„Работата е особено зле, когато започнеш да криеш от себе си количеството алкохол, което си изпил. За да не се вижда колко пия, аз методично си изхвърлях бутилките, защото събрани заедно в една торба за 24 часа, те бяха торбата на Дядо Коледа, но не пълна с подаръци.”

Певецът сподели историята за алкохолната си зависимост, за да помогне и на други хора в същата ситуация. Към днешна дата Миро не си позволява да пие изобщо.

 

ДЕО - 10 ГОДИНИ СЕ БОРИ СЪС ЗАВИСИМОСТТА СИ КЪМ НАРКОТИЦИТЕ 

Снимка: Facebook/Instagram

В предаването „Търси се“ певецът и водещ Деян Славчев признава за вземането на наркотици. Тежкият период продължил 10 години, като е имало „по-леки и по тежки периоди.“

„Моята игра с наркотиците е махленска. Не съм пробвал най-тежкия наркотик. Това може би ми е помогнало много. В момента, в който ти свършат парите, зависимостта приключва. Средата, в която си и местата, на които ходиш, те накланят натам. Това става единственото забавление и лесен отдушник. Чувстваш се за едно определено време добре и смяташ, че водиш някакви разговори и не спираш да ги водиш, а след това не помниш нищо от тях. Имаш чувството, че си казал нещо важно, а не остава нищо.“

Семейството му остава до него в този тежък период. В различни интервюта Део разказва за близката си среща с кокаина, екстазито и ЛСД. Това, което го спасява, е уиндсърфът, който успява да му покаже един друг вид адреналин, който „се равнява на това, което ми дава другото нещо.“ Следват йогата и техниката за дишане судашран крия.