Джейми Лий Къртис, дъщерята на големия холивудски актьор Тони Къртис, даде интервю за новия брой на списание Variety, посветен на борбата срещу наркотиците. Актрисата от „Истински лъжи“, която има две награди „Златен глобус“ призна, че е имала много сериозен проблем със зависимостта си от наркотиците. Зависимост, която е споделяла с баща си.

Знаех, че баща ми има проблем, защото самата аз имах проблем“, каза тя. „Двамата дори сме споделяли наркотици.

Тони Къртис (1952 г.)
Снимка: Getty Images

Актьорът Тони Къртис е един от най-популярните холивудски актьори от 50-те и 60-те години. Той е участвал в класиките „Някои го предпочитат горещо“ и „Спартак“. Къртис обаче в продължение на много години се е борил с наркозависимост, което е попречило на нормалните отношения със семейството му.

Имаше един период, когато бях единственото му дете, което говореше с него“, спомня си дъщеря му Джейми Лий Къртис. „Имах шестима братя и сестри, а после бяха само пет. Брат ми Никълъс предозира с хероин и умря когато беше на 21. Но въпреки това споделях наркотици с баща си.

Джейми Лий Къртис на погребението на баща си
Снимка: Getty Images

Вече 20 годни Джейми Лий Къртис е свободна от зависимостта си, но баща ѝ почина преди 9 години от сърдечен удар на 85 години.