Певецът Миро ще посрещне празниците с равносметка за 2019-а като най-успешната му година досега. Причината е алкохолната зависимост, която 43-годишният изпълнител успява да пребори. Миро говори откровено в студиото на „120 минути” за това по какви поводи пиел, какви количества и кога получава просветление.

„Години наред се борех с алкохолна зависимост, която не беше чак толкова очевидна. Пиех си стандартно като българите. Пиех не само когато бях гневен, пиех, когато съм весел, пиех, когато съм тъжен.”

Миро усеща, че нещо не е наред и си дава ясна сметка за проблема си в началото на годината.

"Прекарах една цяла нощ в молитва, защото ми беше много зле вследствие на проблема с алкохола, защото пих цяла нощ и си казах, че не може по този начин. Или умирам от това, защото този навик вече ме характеризираше като личност, или ще се измъкна", сподели артистът.

Миро сподели, че не е прибягвал до твърд алкохол, добавяйки, че бирата също е „много тежък алкохол” и че преди е изпивал по 5 литра на ден.

„Унищожавах се изключително последователно, методично и това беше ежедневие.”

„Работата е особено зле, когато започнеш да криеш от себе си количеството алкохол, което си изпил. За да не се вижда колко пия, аз методично си изхвърлях бутилките, защото събрани заедно в една торба за 24 часа, те бяха торбата на Дядо Коледа, но не пълна с подаръци.”

Певецът сподели историята за алкохолната си зависимост, за да помогне и на други хора в същата ситуация. Към днешна дата Миро не си позволява да пие изобщо.

Какво предстои на 43-годишния изпълнител от Добрич в професионален план през 2020 година и кога ще излезе новият му албум – вижте цялото видео: