Елтън Джон има цял списък с постижения, с които може да се гордее, но тази седмица той направи още едно. Носителят на "Грами" отбеляза 29 години трезвеност, поглеждайки назад към времената, когато е бил "съсипан човек".

"Преди 29 години бях съсипан човек. Най-накрая събрах смелостта да кажа три думи, които щяха да променят живота ми: "Имам нужда от помощ", споделя той за деня през 1990 г., в който решава да изхвърли алкохола завинаги от живота си. 

"Благодаря на всички безкористни хора, които ми помогнаха в моето пътуване през трезвеността. Вечно съм благодарен", допълва Елтън Джон в Инстаграм профила си. 

Национално проучване за употребата на наркотиците и здравето през 2015 г. установява, че 15,1 млн. възрастни в САЩ страдат от психично разстройство в следствие на употребата на алкохол - включително 9,8 млн. мъже и 5,3 млн. жени.

Според данни на Националния институт за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм около 88 000 души в САЩ умират  всяка година поради причини, свързани с алкохола. Това е третата водеща предотвратима причина за преждевременна смърт в САЩ, посочва институтът.

Миналия месец компилацията от най-големите хитове "Diamonds" на Елтън Джон достигна 7-о място в чарта "Billboard 200", което го направи 20-ият албум на изпълнителя в Топ 10 на класацията. Това прави Елтън Джон едва десетият музикант в музикалната история, направил подобно постижение.

Елтън Джон, който е продуцент на филма "Рокетмен", сподели, че са били необходими близо две десетилетия, за да излезе по кината, защото много продуценти не са искали версията, която представя изпълнените с алкохол и наркотици дни на устремения към славата изпълнител.