Когато чуем името на Чарли Шийн, първото, за което се сещаме са наркотици, алкохол и безразборен секс. Някои, разбира се, може и да се сетят за сериала „Двама мъже и половина“… в който Шийн игра е ролята на Чарли – музикант, пристрастен към алкохола, наркотиците и жените.

Това време обаче вече е към края си, защото актьорът от „Смотаняци“ е решил да промени живота си изцяло и вече година и половина е трезвен – постижение, което мнозина не смятаха за възможно. И това решение не е продиктувано от някакъв голям катаклизъм в живота на актьора:

„Не ми се наложи да влизам в център за рехабилитация и не се стигна до престрелка с полицията, обясни той в шоуто на Джей Лено. Не се случи нищо откачено или драматично. Нищо, което да е новина за първа страница.“

Снимка: Getty Images

Според Чарли Шийн годините, в които е пиел, употребявал е наркотици и е лягал с различна жена всяка вечер не са напълно пропилени, макар и да го вкараха в много неудобни ситуации, да му костваха работата в изключително успешния сериал „Двама мъже и половина“ и да го заразиха с лека форма на ХИВ. Според него те са му дали достатъчно опит, за да помага на децата си, ако имат нужда от съвет:

„Никога няма да ги съдя за поведението им, ще им показвам само любов. Нещата, които съм преживял може да ги предпазят да не тръгват по същия път. Така че цялото това пътешествие не беше загуба на време. Сега имам много информация.“

Шийн е баща на 5 деца на възраст между 10 и 34 години.

През последните 30 години Чарли Шийн неколкократно арестуван за шофиране в нетрезво състояние, сбивания, вандализъм и непристойно поведение. Наложи му се да плати стотици хиляди долари в глоби и няколко пъти беше вкарван в центрове за рехабилитация по нареждане на съда. Ако успее да следва новия начин на живот, който е избрал, това ще е една от най-големите изненади в Холивуд.