Ивайло Захариев, който преди няколко дни навърши 36 години, гостува в „Преди обед“ (bTV). Актьорът, добил популярност с ролята си на Мартин в криминалния сериал „Под прикритие“, сподели подробности за раздялата с първата си съпруга и какво го е привлякло в 34-годишната Станислава, на която предложи брак през септември. Ето неговите думи:

Станислава е човек, с когото мога да споделям много повече, да творим и да измисляме различни неща. В тези две години приятелството ни се изгради.

Тя е компютърен специалист. Запознахме се покрай благотворителен календар, на който тя бе един от инициаторите. Може би артистичността ни сближи, имаме по-интересно мислене.

Нейната дъщеря е на 4, а моите синове са на 6 и 7. Първите срещи на децата бяха по парковете.

В началото на годината със Станислава решихме да обявим, че имаме връзка. Бяхме доста предпазливи. Човек няма как да е подготвен за такъв разговор с децата си, но се оказа, че момчетата приеха леко новината.

Защо двама души се разминават, след като има две деца ли? Всеки човек израства. Ако не израстваш паралелно с партньора си, това те отвежда в нова посока. Разминаванията обаче ги виждаш по-късно. Не когато започват, а когато вече са дали плод.

С бившата ми съпруга запазихме добри отношения чрез здрав разум. Родители сме и носим отговорност към децата си. Не сме се карали, не сме правили сцени.

Не исках предложението за брак към Станислава да стане толкова публично. Спектакълът бе в частно имение, не очаквах да има журналисти. Тя бе част от турнето ни, а и нали съм актьор, не можах да се стърпя. Исках да е специално, уникално. Не всяко момиче може да бъде поканено по този начин на сцената.

В края на разговора Ивайло Захариев припомни за своята зависимост към пушенето на трева в миналото и за усилията си да помага на други зависими.

„От наркотиците може да те спаси нещо, което е по-силно от тях, а това е любовта“ – призна той.

Вижте целия разговор, в който актьорът отговаря на блиц въпроси: кога се е бил за последно, коя известна личност би поканил на вечеря, коя част на женското тяло е най-привлекателна и др.