Световно признатият български писател Калин Терзийски сподели  хумористичните си съвети за живота във Фейсбук, които звучат така...

СЪВЕТИТЕ НА КАЛИН Т.

На всеки се случва да попадне в опасна ситуация, дори бих казал - всеки ден сме обградени от такива. Няма модерен човек, който да не е бил нападан от гигантска зелена анаконда в делтата на Ориноко или пък да не е бил поразяван от метеорит с размерите на кокоше яйце.

Просто животът стана динамичен и рисковете ни дебнат отвсякъде. Може дори да изпаднете в крайно критични ситуации. Примерно на мен ми се случи преди седмица да си поръчам голямо лате с лешник в мола и вътре намерих жива зелена еуглена. Вдигнах страшен скандал. На еуглената – стигна се дори до размяна на заплахи със съд и т.н. Но, такъв е нашият съвременен, пълен с опасности живот. Затова си позволявам тук да ви дам няколко прости, но ефикасни съвета – как да оцелеем в градската или евентуално – в селската джунгла.

Първо – винаги си носете пила за нокти. Защото, естествено, е по-стилно да бъдеш разкъсан от ягуари, докато си с добре изпилени нокти. Второ – бъдете себе си! Ако бъдете някой друг човек ще се налага да пиете халоперидол минимум шест месеца. Третият ми съвет за оцеляване е – не правете резки движения. Това и на мен не ми е съвсем ясно, но върши работа. Примерно, ако комар ви хапе по врата – просто много бавно отидете до личния си адвокат и се консултирайте с него как да постъпите с комара. Адвокатът най-вероятно ще ви посъветва да подадете граждански иск срещу инсекта.

Също така за вашата безопасност в екстремни ситуации е добре да си стоите вкъщи, на дивана, с леко четиво в ръка и да си поръчвате пица по телефона, като не забравяте да обезопасите телефона си с дълъг бикфордов шнур. И в заключение – просто бъдете бдителни! Ако човек спи дълбоко докато шофира по магистрала, възможността да изживее стрес е в пъти по-голяма. И съвсем накрая – за вашата безопасност е добре да овладеете някое бойно изкуство. Аз лично препоръчвам сантасе или пасианс с две колоди карти.

Поздрави от мен, ваш доктор К. Терзийски.