Когато преди около месец стана ясно, че Киану Рийвс излиза с художничката Александра Грант, много хора коментираха, че тя е твърде стара за него… макар че е с 9 години по-млада от актьора от „Матрицата“. Просто сме свикнали да виждаме звездите с жени, с които имат двуцифрена разлика във възрастта.

Но не всички актьори, спортисти и богати мъже държат на младостта преди всичко. Някои от тях са успели да намерят любовта в лицето на по-възрастни жена. Ето кои са 12-те най-известни такива случаи:

1. Аштън Къчър и Деми Мур

Снимка: profimedia.bg

Много жени въздишат по Аштън Къчър не само заради външността му, но и заради страхотната му връзка с Мила Кунис, с която се запознава на снимачната площадка на сериала „Шеметни години“. Преди да се събере с Кунис (да не надяваме завинаги), Аштън имаше друга съпруга и като двойка бяха не по-малко популярни.

Когато Къчър и 15 години по-възрастната Деми Мур започнаха да излизат през 2005 г., всички говореха за тях. Къчър беше третият мъж на актрисата, след Фреди Мур, чието име тя запази след развода и Брус Уилис. И макар по това време актрисата вече да беше в залеза на славата си, все пак беше една от най-популярните жени в Холивуд.

Снимка: profimedia.bg

Двамата останаха заедно до 2011 година, когато се разделиха, а през 2013 г. официално се разведоха. След разпадането на брака му с Мур, Аштън Къчър се ожени за Мила Кунис. Деми Мур никога не се е омъжвала след това. Любопитно е, че след като започнаха да излизат с Деми Мур, кариерите на Брус Уилис и на Аштън Къчър тръгнаха нагоре. Може би бракът с нея носи късмет.

2. Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес

Снимка: profimedia.bg

Много по-красива и романтична е любовната история на Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес. Двамата се запознават на снимачната площадка на сериала „Корели“, в който Джакман получава първата си по-голяма роля. Дебора е с 13 години по-възрастна от Хю, но това не пречи двамата да се влюбят.

През следващите години актрисата оставя на заден план киното, за да се занимава с хуманитарна дейност, докато същевременно Хю Джакман се превръща в един от най-успешните актьори в Холивуд, благодарение на ролята на Върколака в „Х-мен“. Това обаче по никакъв начин не променя отношенията им и те са заедно дори днес.

Снимка: profimedia.bg

Хю и Дебора мечтаят да имат деца, но след два спонтанни аборта стана ясно, че жената едва ли ще успее да роди. В крайна сметка двойката решава да осинови две деца – момче и момиче, родени през 2000 и 2005 година.

3. Гай Ричи и Мадона

Снимка: profimedia.bg

Възрастовата разлика от 10 години се оказа една от най-интересните теми и при брака на поп певицата Мадона и британският режисьор Гай Ричи. Заради известността им, връзката им дълго време беше тема №1 за таблоидите.

Снимка: profimedia.bg

Двамата останаха женени осем години и през това време се сдобиха с едно дете, родено от Мадона и още едно, което беше осиновено. Мадона и Гай Ричи официално се разведоха през 2008 година. От тогава певицата не се е омъжвала, но режисьорът сключи брак с модела Джаки Ейнсли през 2015 година.

4. Роджър Мур и Дороти Скуирес

Снимка: profimedia.bg

Роджър Мур почина преди около две години на 89-годишна възраст. Той беше известен най-вече с участието си в 7 от филмите за тайния агент Джеймс Бонд.

Снимка: profimedia.bg

През годините актьорът се е женил 4 пъти, като вторият му брак беше за певицата Дороти Скуирес, която е с 12 години по-възрастна от него. Мур и Скуирес са женени от 1953 г. до 1968 г. Бракът им обаче никак не е лек и това става известно в медиите.

Вижте кои други мъже са избрали да бъдат с по-възрастни жени на следващата страница >>>

5. Арън Тейлър-Джонсън и Сам Тейлър-Джонсън

Снимка: profimedia.bg

Актьорът от екшън комедията „Шут в г*за“ Арън Тейлър-Джонсън и съпругата му Сам държат рекорда в тази класация за най-голяма възрастова разлика – цели 24 години!

Двамата са се запознали на снимките на филма „Nowhere Boy“ през 2009 година, когато Арън е бил само на 18 години, а жената е минавала 40-те. Двамата се ожениха през 2012 г. и все още са заедно.

Снимка: profimedia.bg

Арън и Сам имат две деца, а освен това гледат още две от предишния брак на жената. Така излиза, че най-голямата дъщеря на Сам е едва със седем години по-малка от новия си баща.

6. Дейвид Аркет и Кортни Кокс

Снимка: profimedia.bg

Актьорът, продуцент и режисьор Дейвид Аркет се ожени за актрисата от „Приятели“ Кортни Кокс през 1999 година. Кокс, която играе ролята на Моника е със 7 години по-стара от съпруга си.

Снимка: profimedia.bg

През 2013 г. двамата се разведоха, а малко след това актрисата се омъжи повторно, този път за 12 години по-млад мъж от нея.

7. Раян Гослинг и Ева Мендес

Снимка: profimedia.bg

Гослинг и Мендес са заедно от 2011 г. насам. Актрисата от „Призрачен ездач“ е с 6 години по-възрастна от приятеля си.

Снимка: profimedia.bg

Ева и Раян имат две дъщери, родени през 2009 г. и 2010 г.

8. Дейвид Момоа и Лиза Бонет

Снимка: profimedia.bg

Всички знаем кой е Дейвид Момоа – в момента той е най-известен като Аквамен, но в началото на кариерата му всички го знаеха като хал Дрого от култовия телевизионен сериал „Игра на тронове“.

Снимка: profimedia.bg

Момоа от 14 години е с актрисата Лиза Бонет, която преди това беше омъжена за Лени Кравиц и е майка на Зоуи Кравиц. Бонет е с 12 години по-стара от мускулестия си съпруг.
Лиза и Джейсън, които имат две деца заедно, официално сключиха брак едва през 2017 година.

Вижте и останалите мъже, които си падат по по-възрастни жени на следващата страница>>>

9. Еманюел Макрон и Бриджит Макрон

Снимка: profimedia.bg

Когато през 2017 година Еманюел Макрон беше избран за президент на Франция, това, което занимаваше голяма част от хората, беше голямата разлика във възрастта му със съпругата му. Бриджит Макрон е с 24 години по-стара от него.

Снимка: profimedia.bg

Когато двамата са започнали връзката си, Еманюел е бил едва на 18 години, но е бил „хвърлил око“ на бъдещата си съпруга още преди това. Двамата са сключили брак през 2007 година. Нямат деца, но Бриджит има три от предишния си брак.

10. Ник Оферман и Меган Мулали

Снимка: profimedia.bg

От 2003 г. насам актьорът от „Parks and Recreation“ е женен за актрисата и певица Меган Мулали, която е с 12 години по-възрастна от него.

Снимка: profimedia.bg

Двойката има многобройни почитатели и последователи, защото са изключително известни с шегаджийските снимки, които публикуват в интернет.

Двамата нямат деца.

11. Том Круз и Мими Роджърс

Снимка: profimedia.bg

Том Круз е бил женен три пъти, като двата му по-известни брака за този за Никол Кидман и за Кейти Холмс. Хората обаче забравят, че преди да се ожени за Никол, Том имаше още един брак – за актрисата Мими Роджърс, която е със 7 години по-стара от него.

Снимка: profimedia.bg

Бракът на Том Круз и Мими Роджърс продължи от 1987 г. до 1990 г. и именно тя го запозна със сциентоложката църква, от която Том Круз все още е част.

12. Тим Робинс и Сюзън Сарандън

Снимка: profimedia.bg

Двамата големи актьори никога не са се женили, но въпреки това често бяха сочени за една от най-стабилните двойки в Холивуд. Актьорът от „Изкуплението Шоушенк“ беше с приятелката си цели 21 години, преди да се разделят през 2009 г. и са родители на две деца.

Снимка: profimedia.bg

Преди да се събере с Робинс, Сарандън, която е с 12 години по-стара от него, е била омъжена за друг мъж.