Дубайският шоколад продължава да бъде горещо дискутиран в интернет пространството. Известни и не толкова известни хора споделят мненията си и впечатленията си от сладкото ориенталско изкушение, което завладя и заля социалните мрежи.
38-годишната Сара Хамуда е жената, която започва да продава шоколада с пълнеж от хрупкав кадаиф и шам фъстък. Идеята за нетипичния шоколад я връхлитя докато е бременна с втората й дъщеря. Тя често изпраща съпруга си да й купува сладки изкушения, с които да задоволи апетита си.
Журналистът Георги Милков също се включи със забавно и интересно откритие за произхода на прочутия дубайски шоколад.
„Онзи ден, докато с Георги Тошев се шляехме из Скопие, открихме бабата на дубайския шоколад! Дремеше в очукана алуминиева тава в една баклаваджийница в старата скопска чаршия“ - пише в пост във Facebook Георги Милков.
„Сигурно сте чували за така наречения дубайски шоколад - умопомрачителен хит в социалните мрежи. Представлява, най-просто казано, шоколадова обвивка с пълнеж от хрупкав кадаиф с крем от шамфъстък. А също и вариации от баклава с мек крем от шамфъстък, отново покрита с шоколад. Заради маркетинговия тунинг този иначе не толкова висок връх на сладкарството се е превърнал в мания с претенциите да бъде белег за благоденствие“ - продължава разказа си за откритието журналистът.
По думите на Георги Милков се оказва, че патентът за дубайския шоколад е на нашите съседи - македонците. Баклава и кадаиф с шам фъстък се предлагат и ядат в района на Македония от антични времена.
„Бабата от Скопие” е значително по-евтина от префърцунения си внук от Дубай, но е също толкова покъртително сладка“ - пише той.
Кой знае, може и самият Александър Македонски да е бил захранван със сладкото дубайско, пардон, македонско изкушение.
Вижте здравословната рецепта на шеф Силвена Роу как да приготвим дубайски шоколад у дома:
Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK
Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM
Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK