Младата актриса Зоуи Кравиц тръгва по стъпките на големи актриси като Мишел Пфайфър, Холи Бери и Ан Хатъуей, които са изпълнявали ролята на Жената-котка във филмите за Батман или в отделни филми за персонажа. Дъщерята на Лени Кравиц ще играе във филма „Батман“, който ще излезе през 2021 г. До сега за ролята се спрягаха Мегън Фокс и Чарлийз Терон. 

Първият, който поздрави Зоуи за ролята, беше доведеният ѝ баща Джейсън Момоа, който също е звезда от киновселената на DC. Момоа играе главната роля в „Аквамен“: „Толкова съм горд от мечето Зозо“, написа той в Инстаграм и сподели своя снимка с нея. Тя пък от своя страма му отговори: „Обичам те, татко мечок! Радвам се, че Аквамен и Жената-котка ще прекарват празниците заедно.

През 2017 г. Момоа се ожени за Лиза Бонет, бившата съпруга на музиканта Лени Кравиц и майка на Зоуи. Джейсън и доведената му дъщеря винаги са говорили много положително един за друг и по всичко личи, че отношенията им са отлични.

Снимка: Getty Images

Филмовата кариера на Зоуи започва да набира все по-голяма сила, особено след участието ѝ в зашеметяващия „Лудия Макс: Пътят на яростта“ и в магическата поредица „Фантастични животни“. Тя участва и в популярния сериал „Големите малки лъжи“ на HBO, заедно със звезди като Мерил Стрийп, Никол Кидман и Рийз Уидърспун.

В „Батман“ тя ще си партнира с Робърт Патинсън (печално известен най-вече със „Здрач“), който също се бори за утвърждаване на кариерата си, макар че от края на вампирската поредица минаха вече седем години. Филмите „Здрач“ спечелиха над три милиарда долара, но бяха пълен провал сред критиците и се превърнаха в пречка за израстването в кариерата на Патинсън. През последните години това се променя, след като актьорът участва в хоръра „Фарът“, беше избран за Батман и ще го видим в следващия филм на гениалния режисьор Кристофър Нолан.

„Батман“, който ще излезе през 2021 г., ще бъде режисиран от Мат Рийвс, което е доста обещаващо, тъй като той стои зад филма „Чудовищно“ и последните две части на „Планетата на маймуните“.