Херцозите на Кеймбридж и Съсекс живеят отделно от месеци, но когато стане дума за благотворителност британското кралско семейство винаги е единно. Независимо от писанията по адрес на двете млади семейства – че двете етърви са на нож, не мога да се понасят и противоречията между тях се задълбочават, от двореца Кенсингтън обявиха, че Уилям, Кейт, Хари и Меган се обединяват в обща кауза.

Shout е 24/7 услуга, която ще подкрепя хората преживели тежки кризи, като самоубийствени мисли, склонност към самонараняване, тормоз и проблеми в отношенията. Идеята е да бъдат обучени доброволци, които ще отговарят на текстови съобщения на хора в нужда, ще ги успокояват, ще планират следващите им стъпки и заедно ще търсят дългосрочно решение на проблемите им.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


От части услугата е насочена към млади хора и използването на текстови съобщения означава, че всичко ще бъде запазено в тайна, което ще позволи на хората да я използва в училище, в автобуса, вкъщи.


Една от причините патрони на инициативата да станат двамата братя – принцовете Хари и Уилям, е че те самите преживяха тежка криза, когато майка им Даяна почина в автомобилна катастрофа през 1997 година. Двамата неведнъж са говорили публично за тежката загуба и въпросът с менталните кризи се превърна в един от водещите в благотворителните им каузи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Във видеото може да чуете и видите принц Уилям, който говори за това кога се е родила идеята за създаване на услугата, как работи и какви са предимствата й. А също и призив към британците да станат част от нея.