Коя е 64-годишната гимназиална учителка Бриджит Макрон, съпруга на новоизбрания 39-годишен френски президент Еманюел Макрон? Бриджит Мари-Клод Троньо е родена на 13 април 1953 г. в семейството на потомствени шоколатиери от "Chocolaterie Trogneux", основана в Амиен през 1872 г.

Снимка: Getty Images

Преподава латински и френски език в Йезуитската гимназия "Ла Провиданс" във френския град, където се запознава за първи път с Еманюел Макрон, който посещава литературните й класове, а двамата участват в театралните курсове на училището.

Огромната разлика във възрастта от 24 години и 8 месеца не пречи искрата по между им да прехвръкне, а Еманюел описва романса им като често "прикривана любов, останала неразбрана от мнозина, преди да излезе наяве". Доскоро Бриджит преподава литература в елитния парижки лицей "Сен-Луи дьо Гонзаг".

Снимка: Getty Images

Въпреки че има три деца от брака си с Андре-Луис Озиер, за когото е омъжена от 1974 г., Бриджит се развежда с банкера през 2006-а, за да се омъжи за Еманюел Макрон още на следващата година, като играе активна роля в президентската кампания на съпруга си и е сред основните му политически съветници, както и сред "малцината, на които има доверие".

Снимка: Getty Images