Две от най-големите имена в музиката и спорта - Андреа Бочели и Роджър Федерер - излязоха на една сцена, като срещата им беше повече от трогателна, пише Sports Illustrated.

Бочели е продал десетки милиони записи по цял свят, а неговият извисяващ се тенор остава и до днес един от най-отличителните гласове в музиката.

Федерер спечели 20 турнира от Големия шлем в знаменитата си тенис кариера, като ще остане в историята на спорта не само с атлетичните си умения на корта, но и с грациозната си игра.

А срещата на звездите на концерт на Бочели в швейцарския град Цюрих тази седмица представляваше нещо наистина специално.

Бочели изненада Федерер, като го покани на сцената за последното си изпълнение - "Nessun dorma" от операта "Турандот" от Джакомо Пучини. След това Бочели посвети арията на Федерер, трогвайки силно швейцарското величие в тениса.

"Сред нас тази вечер е една жива легенда - Роджър Федерер. За мен е чест да посветя последната ария на него - заради емоциите, които даде на всички", каза Бочели.

"Бих искал да излезе при мен на сцената", прикани го Андреа.

Докато Бочели изпълняваше арията, Федерер не спираше да бършеше сълзите си. А ние не се сещаме за по-подходящ израз на почит към най-великия швейцарски спортист в родината му.