Нищо не може да затрудни Кейт Мидълтън - дори професионалният тенис. Принцесата на Уелс предизвика на корта шампиона Роджър Федерер.

В нов видеоклип 41-годишната съпруга на принц Уилям играе с един от най-известните тенисисти в света. Видеото започва с нея, облечена в бял топ за тенис, пола и коса, вързана на висока конска опашка. 

"Да поиграем ли малко тенис?", пита я той, а тя му отговаря: "Да, моля."

Слагайки къса тенис пола, Кейл излиза извън етикета за външния вид на кралските особи. По принцип тази дължина и показването на голи крака не е разрешено. 

Двойката играе в продължение на няколко сета. След това може да се види как момчетата и момичетата сменят топките. Това е и една от основните цели на клипа - да покаже какво правят т. нар. Ball Boys and Girls на Уимбълдън. 

Снимка: Getty Images

Едно от момичетата показва на Кейт как да застане отстрани на корта в позиция и да върне тенис топката на играч с изправена ръка.

След това принцеса Кейт и Федерер разговарят с треньорите и тренират с тийнейджърите в съоръжението на Уимбълдън.

Снимка: Getty Images

Тенисът е само една от спорните страсти на принцесата на Уелс.

Тя е добра в конната езда, гребането и други. През 2021 г. Кейт Мидълтън показа колко е добра на тенис в среща с шампионката от Откритото първенство на САЩ Ема Радукану.