Андреа Бочели записа албум със сина си Матео и дъщеря си Вирджиния. A Family Christmas е звукът на едно семейство, което иска да бъде заедно и да напомни за смисъла на Коледа – семейната топлина. В албума те включват нови версии на любими коледни песни, сред които “Away in a Manger”, “Happy Xmas (War Is Over)”, “Feliz Navidad” и “Have Yourself a Merry Little Christmas” и новия сингъл "The Greatest Gift". 

За 10-годишната Вирджиния това е първият студиен запис. В A Family Christmas тя дава нежно начало на "Away in a Manger" и "Over the Rainbow", както и солово изпълнение в "When Christmas Comes to Town". Междувременно 24-годишният Матео се радва на успешна солова звукозаписна кариера, след като през 2019 г. подписа договор с Capitol Records. Той се прочу през 2018 г., след като направи дует с баща си в хитовата песен “Fall on Me” от най-продавания албум на Андреа, Sì, дебютирал под номер 1 в класациите на САЩ и Великобритания.

"Мисля, че няма нищо по-красиво от това да правиш музика с децата си. Смятам това за привилегия,“ споделя Андреа. Емоционалният и мигновено разпознаваем глас му е спечелил милиони почитатели по целия свят. През април 2020 г. той счупи рекорди с емоционално зареденото си изпълнение на “Music for Hope” от историческата катедрала Duomo в Милано. Незабравимото му великденско изпълнение се нарежда сред най-големите музикални предавания на живо за всички времена.