.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

На Витоша с деца – маршрут #2

Васил Богданов | преди 3 години
Снимка: Васил Богданов
Местността Боерица е в края на автомобилния път Бояна – Златни мостове и затова предлага повече спокойствие

До местността Боерица можете да отидете за около 40 минути с кола, ако тръгнете от центъра на София. Минавате през квартала на богатите („Бояна”) и намалявате радиото, ако усетите, че детето на задната седалка започва да се унася.

Подминавате Златните мостове и карате само напред и нагоре, докато пътят свърши в сенчест паркинг пред хотел „Боерица”. Там има люлка и едно голямо, вързано куче – все интересни за децата обекти. За татковците (особено ако помнят времената, когато слушахме Би Би Си Лондон и Свободна Европа) е интересна колекцията от стари радиоапарати ВЕФ на управителя на хотела.

Ако обядвате тук, на чист въздух и 1700 метра надморска височина, избягвайте мишмаша, защото е толкова мазен, че не става за ядене. Спрете се на по-безопасни варианти като качамак с масло и сирене и скара. Носете си дебели дрехи, защото само триминутно скриване на слънцето зад някой облак е достатъчно, за да ви стане студено.

Съвсем наблизо се намират намират леко унилите хижи Борова гора и Планинарска песен, която си има сцена, пейки за публиката и барелеф на композитора и диригент Филип Аврамов, създател на първия ни туристически хор.

На Витоша с деца – маршрут #1Поляната пред хижа Звездица е чудесно място за игра и семеен обяд.
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите