.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Даян Крюгер е "Без милост" във филма на Фатих Акин

Евгений Милов | преди 26 седмици
Снимка: Без милост / In The Fade
Лентата спечели "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм, гледайте я на София Филм Фест

София Филм Фест често предлага срещи с великолепни, разтърсващи творби на любими режисьори в специалния месец март, посветен на киното. В програмата на 22-рия София Филм Фест ще бъде представен на гала прожекцията след Церемонията по връчване на наградите на фестивала "Без милост" ("Aus dem Nichts"/"In The Fade") на Фатих Акин. 

Лентата спечели "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм, където драмата "Три билборда извън града" на Мартин Макдона обра наградите във филмовите категории.

Премиерата на филма беше преди няколко месеца в официалния конкурс на Кан. Никак не е случайно, че Даян Крюгер, с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си, беше удостоена с наградата за най-добра актриса – Фатих Акин е способен на чудеса с актьори от всякакъв калибър. 

Страстта на Акин към киното е голяма, и нашето възхищение от неговите способности като режисьор и разказвач се увеличава с всеки следващ негов филм. В "Без милост" героинята на Крюгер е отчаяна и решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за нео-нацистката групировка "National Socialist Underground".

"По някакъв начин аз се оказвам в групата на "другите" в Германия, заради произхода си. Имам черна коса, родителите ми са от Турция – аз съм сред перфектните мишени за подобни ксенофобски атаки. Преди няколко години се появи списък в един уебсайт на име Nuremburg 2.0, там бяха изброили политици, артисти, хора на изкуството, и моето име фигурираше като мишена за нео-нацистите. Именно това ме провокира да напиша сценария и да снимам този филм – това е моят своеобразен ответен удар на безумието, на което сме свидетели…", споделя Фатих Акин пред "Variety", че за него "Без милост" е изключително личен филм. 

"Докато политически натоварената история ще събуди вълна на възмущение от престъпленията, провокирани от омраза, които представя свръх-реалистично, това, което провокира съпреживяване на ужаса, е изпълнението на великолепната Даян Крюгер – с най-сериозната и силна роля в кариерата си до момента, в образа на храбрата, изпълнена с разрушителна емоция, непримирима Катя, която жадува за справедливост и отмъщение…", пише за филма Дебора Йънг от "The Hollywood Reporter".

В програмата на 22-рия София Филм Фест ще имате възможност да видите и "Квадратът" на Рубен Йостлунд, както и "Нелюбов" на Андрей Звягинцев – още две от творбите, номинирани от Холивудската чуждестранна преса за престижните награди "Златен глобус" за чуждоезичен филм.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите