Куентин Тарантино се отказа от филма „Филмовият критик“ като негов 10-ти и последен проект, съобщава "Дедлайн".

Тарантино възнамеряваше да ангажира Брад Пит като главна звезда, което щеше да отбележи третия им съвместен проект след "Гадни копилета" и "Имало едно време в Холивуд".

Носеха се слухове, че мнозина от актьорския състав на предишните му филми може да вземат участие, като зад продукцията се очакваше да застане Sony Pictures.

Говори се, че Тарантино е пренаписал сценария си, което е забавило началото на продукцията. Впоследствие той просто е решил, че „Филмовият критик“ няма да бъде последният му филм.

Близки иточници до режисьора твърдят, че той е размислил, като тепърва предстои да реши какъв ще бъде последния му филм.

Снимка: Getty Images

Проектът на филмовите критици набра голяма скорост след края на стачката на SAG-AFTRA, когато "Дедлайн" съобщи, че Пит ще се присъедини към филма - с надеждата снимките му да започнат през 2024 г.

Тарантино разкри, че действието на филма му се развива в Калифорния в годината на излизането на този филм, т.е. през 1977 г., и че той "се основава на човек, който наистина е живял, но никога не е бил истински известен, и е писал рецензии за филми за един порнографски вестник", пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Вдъхновението идва от работата, която Тарантино е имал като тийнейджър - зареждал е порнографски списания в автомат и е изпразвал монетите от касовия апарат.

"Всички останали неща бяха твърде кофти, за да ги чета, но тогава имаше един порнографски вестник, който имаше наистина интересна страница за филми", казва той.