"Сцените, съдържащи сексуалност, не са част от моята визия за кино..." - това амбициозно изречение принадлежи на един от най-плодовитите режисьори на киното. Известният режисьор, създал много запомнящи се филми през кариерата си, заяви, че не включва любовни сцени във филмите си, освен ако не е необходимо, защото това е "проблематично".

Този култов режисьор, който не прави компромис с голотата във филмите си, е Куентин Тарантино, известен с продукции като „Да разлаеш кучетата“, „Криминале“ и „Убий Бил“.

60-годишният Тарантино, който в момента работи по новия си проект "Филмовият критик", обясни мнението си за сексуалните сцени в интервю за испанския вестник „Diari ARA“.

Снимка: Getty Images

Тарантино заяви: "Сексуалността не е част от моето виждане за киното". Заявявайки, че е много трудно да се снимат такива сцени, майсторът-режисьор твърди, че всеки се чувства много нервен в такива моменти.

Сред филмите, които Тарантино е заснел досега, има една забележителна продукция в това отношение. Във филма "Джаки Браун" с участието на Робърт де Ниро и Бриджит Фонда всъщност има сцени, противоречащи на кинематографичния възглед на Тарантино.

Но освен това досега Тарантино не е правил никакви отстъпки по този въпрос. Има само едно условие Тарантино да бъде толерантен към подобни сцени - ако те са от съществено значение за историята на филма.

Куентин Тарантино споделя, че през цялата си кариера е имал късмета да пише истории, с които много хора се отъждествяват: "Това ми позволи да практикувам изкуството си без ограничения".

В момента Тарантино се концентрира върху проекта си, наречен "Филмовият критик". Въпреки че засега няма кой знае какви съществени подробности за този проект, режисьорът сподели пред испанска медия, че кинокритикът, върху когото се е фокусирал във филма си, е жена.

Баща на две деца, Куентин Тарантино, който се ожени за израелската певица Даниела Пик през 2018 г., прекарва по-голямата част от времето си в Тел Авив. Двойката има 2-годишен син на име Лео и дъщеря, която се роди през юли миналата година, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Куентин Тарантино в следващото видео: