Всеки фен на Куентин Тарантино знае, че музиката в неговите филми често е също толкова важна, колкото и персонажите. По повод премиерата на "Имало едно време в Холивуд", режисьорът селектира любимите песни от филмите си в близо 4-часовия плейлист "Film & TV Favorites" в Spotify.

Снимка: Getty Images

Тарантино подбира общо 68 песни от култовите си филми, като сред любимите му попадат "Bang Bang" на Нанси Синатра от "Убий Бил", а също "Juole Boogie" на Куул енд дъ Генг и "You Never Can Tell" на Чъки Бери от "Криминале".

"Apple Blossom" на Уайт Страйпс от "Омразната осморка", както и "Cat People (Putting Out the Fire)" на Дейвид Боуи от "Гадни копилета" също допълват плейлиста на 56-годишен режисьор, който започва със записано от самия Тарантино интро:

"Седнете, отпуснете се и се потопете в звуковия пейзаж от филмите на Куентин Тарантино. Може никога да не искате да напуснете".

Саундтракът към "Имало едно време в Холивуд" също звучи впечатляващо, включвайки музика от епохата на Холивуд през 60-те години на миналия век и изпълнители като Дийп Пърпъл, Пол Ривиър енд дъ Рейдърс и Саймън и Гарфънкъл.