Вера Йорданова, която скоро ще се превърне в едно от любимите лица от екрана на bTV, заради предстоящия сериал „Белези“, вече има сериозен опит в киното и то с един от най-култовите съвременни режисьори – Куентин Тарнтино. Актрисата беше в студиото на предаването „Преди обед“, за да разкаже за кариерния си път, който я преведе през модния подиум до червения килим на Холивуд, а сега и до родната телевизия.

Тя е родена във Финландия в семейство на български музиканти. Част от детството си прекарва в България, където я гледа баба ѝ, а след това се връща във Финландия при родителите си.

 

 

На 14 години започва кариерата си като модел, като си мисли, че това ще е временна работа за лятото, с която ще си изкара малко допълнително пари. Оказва се, че това е пътят, по който ще поеме животът ѝ.

Младата жена започва работа за финландска агенция, а след това се мести в Париж. Дните ѝ на подиума я срещат с модни величия като Карл Лагерфелд и моделите Наоми Кембъл и Клаудия Шифър.

В един момент решава, че би могла да успее и в актьорската кариера, затова заминава за САЩ, където учи актьорско майсторство и се явява на кастинги. Един от филмите, за които я канят на прослушване, е продуцираният от Куентин Тарантино „Хотел на ужасите 2“, в който тя получава роят.

С големия режисьор актрисата успява да се срещне чак на парти след приключване на снимките, а след това на премиерата на филма, но от разговорите си с него може да заключи, че Тарантино е много готин човек.

Вера Йорданова обича да готви от малка и признава, че основната ѝ мотивация за това е любовта ѝ към храната. Не е изненадващо, че актрисата има и издадена готварска книга. По някаква причина обаче не успява да постигне желания успех с храненето на сина си. Тя сподели, че когато детето ѝ е било малко, му е давала всичко, но като по-голямо е станало капризно.

В сериала „Белези“ вера ще играе ролята на студена успяла жена, която започва да се променя, а с това се срива и всичко, което е градила. Сериалът, който скоро започва по bTV, разказва историята на две сестри, които са много различни една от друга.

Какво още сподели Вера Йорданова може да видите във видеото.