Все още не знаем какъв ще бъде последният филм на режисьора Куентин Тарантино, но знаем за една от звездите, които ще участват в него. Източници на „Giant Freakin Robot“ съобщават, че Леонардо ди Каприо ще участва в последния филм на култовия режисьор. Дали това ще бъде дълго обсъжданият "Убий Бил 3" или нещо друго, все още не е ясно.

От известно време насам Тарантино се е зарекъл да приключи режисьорската си кариера с десетия си филм, макар че последно стана ясно, че режисьорът не е избрал нищо конкретно - слуховете варират от "Убий Бил 3" до "Стар Трек 4". Оттогава последното от тези две неща бе отложено. Актьорът ще навърши 49 години тази година и - за разлика от Дейвид Карадайн, когато се появи във филмите "Убий Бил" - няма много опит в ролята на майстори на бойните изкуства.

Това не отхвърля напълно идеята за "Убий Бил 3". Известно е, че филмите на Тарантино са ансамблови и макар Леонардо ди Каприо да не е склонен да играе втора цигулка на други звезди, за носителя на "Оскар" Куентин Тарантино звездата може да направи изключение. Той би могъл да изиграе поддържащ персонаж, на когото не му се налага да нанася фантастични удари като Майкъл Паркс или Джули Драйфус в първия филм.

Независимо каква роля ще изиграе във филма, Леонардо ди Каприо е предопределен да получи висока оценка при всяко споменаване на кариерата на Куентин Тарантино, особено когато става въпрос за втората половина от времето на режисьора зад камерата. Ди Каприо участва за първи път в игрален филм на Тарантино в седмия филм на режисьора - "Джанго без окови" от 2012 г. Ди Каприо играе главния злодей на филма - безпардонно садистичния и расистки собственик на плантация Калвин Канди, от когото Джанго (Джейми Фокс) и д-р Шулц (Кристоф Валц) се опитват да освободят Брумхилда (Кери Уошингтън).

Леонардо ди Каприо работи с Куентин Тарантино и в последния филм на режисьора, "Имало едно време в Холивуд" (Once Upon a Time in Hollywood, 2019 г.). Този път Ди Каприо играе главния герой Рик Далтън, телевизионна звезда от 50-те години на миналия век, който открива, че известността му угасва в залеза на 60-те години. За "Имало едно време в Холивуд" както Ди Каприо, така и Тарантино бяха номинирани за „Оскар“ (Тарантино за 3), макар че за съжаление нито един от двамата не печели в различните категории.

Снимка: Getty Images

През юли тази година се навършват четири години от широкото разпространение по кината на деветия филм на Тарантино, а един бърз поглед в IMDb ни казва, че най-дългият интервал между досегашните му премиери е шест години (между "Джаки Браун" от 1997 г. и "Убий Бил 1" от 2003 г.), пише още БГНЕС.

Вижте повече за Леонардо ди Каприо в следващото видео: