През 1997 г. корабът „Титаник“ потъна на големия екран, но не и в боксофис класациите. Филмът на Джеймс Камерън се превърна в истински феномен и в най-успешния филм до този момент с приходи от над два милиарда долара. И заедно с успеха на филма, младият актьор Леонардо ди Каприо също набра огромна популярност. Но за Ди Каприо „Титаник“ не беше нито първият, нито последният екранен успех. Днес знаменитият актьор, носител на награда „Оскар“, навършва 46 години, затова ще ви дадем 5 доказателства, че той е много повече от „момчето от Титаник“.

Снимка: Getty Images

1. Кариера, на която другите актьори да завиждат

За пръв път Леонардо ди Каприо се появява на телевизионните екрани когато е едва 5-годишен. Истинската му кариера в телевизията обаче започва 10 години по-късно. Между 1989 г. и 1991 г. актьорът се снима в множество отделни епизоди в сериали и най-вече в сериала „Родители“. 1991 г. бележи първата му роля на голям екран - в хорър филма „Критърсите“.

Снимка: Getty Images

През 1993 г. излиза филмът „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, в който 19-годишният Леонардо си партнира с 29-годишният Джони Деп. Филмът получава много добри отзиви от критиците, а Леонардо ди Каприо е номиниран за наградата „Оскар“. Той не я печели, но кариерата му му предлага още доста шансове да я получи.

Снимка: Getty Images

Лаонардо ди Каприо е номиниран за „Оскар“ през 2005 г. за филма „Авиаторът“, през 2007 г. за „Кървав диамант“ и два пъти през 2014 г. за „Вълкът от Уолстрийт“ (като актьор и като продуцент). Налага му се да чака чак до 2016 г., за да получи наградата (за „Завръщането“). И сега започва чакането за неминуемия му втори „Оскар“ – вече получи номинация през 2020 г. за „Имало едно време в Холивуд“.

Снимка: Getty Images

За всеки филм, за който Ди Каприо получава номинация за „Оскар“, има поне още един, за който заслужава, но академията го пропуска. Той се е снимал в хитовете „Плажът“, „Хвани ме ако можеш“, „От другата страна“, „Злокобен остров“, „Генезис“, „Джанго без окови“ и „Великият Гетсби“.

2. Отдаденост на ролята

Малко актьори дават толкова много, когато играят определен образ. За тях актьорската игра е просто работа, но когато Ди Каприо е в роля, за него това е най-важното на света.

Един от най-показателните примери в кариерата му е ролята му в „Джанго без окови“. В една от сцените персонажът му чупи чаша и разрязва ръката си. Това, което много хора не знаят е, че тази сцена изобщо не е била планирана по този начин.

След като Леонарди ди Каприо чупи чашата, установява, че парчетата са разрязали дланта му. Но вместо да потърси помощ, актьорът остава в роля и довършва сцената с кървяща ръка. Режисьорът Куентин Тарантино осъзнава, че така сцената става много по-силна, отколкото някога си я е представял, затова я остава във филма.

Още за причините Лeонардо ди Каприо да е един от най-важните актьори на 21-ви век и допълнително информация за личния му живот може да намерите на следващата страница >>>