Според изследване на вулгарностите в киното, двамата актьори, чиито думи най-често трябва да се цензурират при излъчването на филмите им по телевизията, са холивудската легенда Леонардо ди Каприо и комикът Джона Хил. Двамата са използвали ругатни по над 350 пъти във филмите си. С над 300 е и актьорът Самюъл Джаксън, който е на трето място.

Първенството на Джона Хил и Леонардо ди Каприо се дължи най-вече на филма “Вълкът от Уолстрийт”, който е най-вулгарният филм, правен някога, с над 700 псувни. На второ място е черната комедия “Uncut Gems” с над 600 псувни. Заради този филм Адам Сандлър застава на четвърто място в класацията на най-псуващите актьори.

Самюъл Джаксън и Адам Сандлър са на трето и четвърто място
Снимка: Getty Images

Останалите в челната десятка на вулгарните актьори са Ал Пачино, Дензъл Уошингтън, Били Боб Торнтън, Сет Роугън, Брадли Купър и Дани Макбрайд.

Изследването обръща внимание не само на броя псувни, но и на честотата им. По този показател на първо място продължава да е Джона Хил, който използва псувня 23 пъти на всеки 1000 думи. След него е Адам Сандлър, при когото честотата е 12 псувни на 1000 думи, а Леонардо ди Каприо е чак на трето място с 10 псувни на 1000 думи.

"Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе е най-вулгарният филм
Снимка: Getty Images

И макар двата най-вулгарни филма да са от последното десетилетие, псувните в киното всъщност намаляват през 21 век. Изследването показва, че от 40-те години на миналия век неприличните думи във филмите са се увеличавали, за да достигнат пика си през 90-те години, а след това постепенно са започнали да намаляват.