Холивудският актьор Леонардо ди Каприо е поредното голямо име в шоубизнеса, което реши да дари огромна сума пари за справяне с бушуващите горски пожари в Австралия.

Неговата екологична организация Earth Alliance е отпуснала цели 3 млн. долара, за да помогне на организациите, които се борят с кризата на континента.

Холивудската звезда публикува съобщението в Инстаграм, като заявява: "Организацията Earth Alliance, създадена през 2019 г. от Леонардо Ди Каприо, Лорън Пауъл Джобс и Брайън Шет, стартира #AustraliaWildfireFund."

Организацията се "ангажира с 3 млн. щатски долара за подпомагане на критичните усилия за борба с пожарите в Нов Южен Уелс, подпомагане на местните общности, които са най-засегнати от пожарите, осигуряване на възможност за спасяване и възстановяване на дивата природа и подпомагане на дългосрочното възстановяване на уникалните екосистеми."

Надяваме се, че част от тези пари ще бъдат насочени и към други австралийски щати, които също се борят с катастрофалните пожари – като Виктория и Южна Австралия.

Earth Alliance е помогнала за справяне с някои от най-големите кризи на планетата, случили се от създаването на организацията през миналата година.

Earth Alliance дари огромната сума от 5 млн. долара за борбата с пожарите в Амазония, където средствата отидоха за пет местни организации, пряко свързани с борбата с пламъците, обхванали голяма част от екваториалните гори.

Легендарната хеви метъл група "Металика" наскоро обяви, че дарява 750 000 долара, а Елтън Джон също дари сумата от 500 000 долара.