.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо New York Times твърди, че йога клиновете не са за жени над 30 години?

LadyZone.bg | преди 17 седмици
joga
Снимка: istockphoto.com

В престижния New York Times се появи статия, посветена на клиновете за йога, обвиняваща жените, че носат спортните панталони, „защото са секси“, а не защото са удобни. Твърденията в материала са, че единствените хора, които трябва да носят подобни клинове, са дълбоководните гмуркачи и състезателите по шорттрек, докато останалата част от света, особено жените над 30 години, трябва да се придържат към обикновените панталони за спорт, а именно анцуга. 

Жените, естествено, могат да бъдат освободени. Може би са способни да завладеят света, облечени в спандекс. Но не би ли било това по-лесно, носейки панталони, които не показват всяка гънка на всяка жена над 30“, гласи част от текста в материала, който е авторска статия от Онър Джоунс.

Твърденията, разбира се, разбуниха духовете в интернет. Някои от разгневените коментари в Туитър гласят:

Кат Розенфийлд:Позволете ми да опиша ужаса от това да направиш поза Гущер в чифт памучни панталони с минимална разтегливост...“

Алиса Милър:Прекарвам 6 дни от седмицата, тренирайки спорт, в който всеки сантиметър излишен плат може да бъде използван като предимство от противника. Никой не носи клинове, за да изглежда добре. Повярвайте ми.“

Коди Кат: „Носете клинове за йога, когато си искате. Ако някой не харесва вашите над 30-годишни извивки... кажете му да не гледа. Обличайте се за себе си, а не за някой друг.“

Алиша Макгоуън: „Ще нося йога клинове, когато поискам. След този материал дори ще нося йога клинове, дори и когато не искам. Не ми казвайте какво да нося. Достатъчно несигурна съм и без NYT да се намесва в избора ми на панталони."

А вие какво мислите по темата - трябва ли йога клиновете да се носят само от жени под 30 години?
Резултати

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?