Ходенето и тичането по пясък са изморителни и изразходват повече енергия от тренировките на твърда повърхност. Нищо не пречи дори и докато сте във ваканция да се отправите към близкото игрище или плаж. Упражненията от тази тренировка ще стегнат бедрата, дупето, кръста, корема и раменете и ще увеличат калорийния ви разход, така че да няма проблем да хапвате колкото ви се иска и с удоволствие по време на почивката.

Ходещи странични напади

Стъпете встрани с левия крак от изправен стоеж и клекнете назад, докато сте почти хориознтално на земята. Без да се изправяте, приберете десния крак до левия, до успореден клек. Стъпете отново встрани с левия крак, изпълнете напад и приберете десния. Така ще се придвижите встрани с 8-10 стъпки. Изпълнете и с другия крак. Направете общо 2-3 серии.

Червейче

Поставете ръце на земята от изправен стоеж и направете няколко крачки с ръцете напред, като оставите стъпалата на място. Дръжте тялото стегнато и в една линия. Когато достигнете максимално далеч с ръцете, оставете ръцете на място и направете няколко малки крачки с краката за да ги настигнете. Вече сте в изходната позиция. Продължете да се придвижвате напред ‘’като червейче’’ 10-12 пъти. Изпълнете в 2-3 серии.

Лицева опора до усукване


От позиция за лицева опора стегнете корема и прекарайте единия крак под тялото, така че леко да се усучете. Задръжте крака изпънат настрани за 2-3 секунди и го върнете до лицева опора. Изпълнете с другия крак. Редувайте ги за общо 20-30 повторения. Изпълнете в 2-3 серии.

Ходещи напади с усукване


От изправен стоеж направете голяма крачка напред с десния крак и изпълнете напад. Поставете лявата длан до дясното стъпало и вдигнете противоположната ръка нагоре, като усучете тялото в горната част. Върнете се до изходна позицияи изпълнете с левия крак като ‘’ходите’’ напред поне 20 метра. Изпълнете в 2-3 серии.

Със съдействието на www.artofrealfood.com