Кубрат Пулев победи 130-килограмовия Игор Шевадзутский, с прозвището Хълк. Облян в кръв по лицето, Тервел пък взе надмощие над камерунеца Роли Ламбърт.

"Арена София", 30 март - двама братя, които генерираха гордост в сърцата за всички в залата и пред екраните - от първите звучи на родопските гайди, под чийто съпровод излязоха, до последния удар с ръкавиците.

И ако тази информация може да прочетете и на спортния сайт на btv, то нека ви разкажем какво е изживяването през погледа на една жена в залата. 

ОТИВА ЕДНА ЖЕНА НА БОКСОВА ГАЛА...

И дори по този повод преди това се чуди - "Какво да облека". Истината е, че жените, които се интересуват от силови спортове, практикуват ги или само любителски наблюдават, имат един особен финес към външния вид.

Снимка: Евгений Милов

Разгледайте повече снимки в Галерията.

Затова в залата може да видите жени с добре оформени тела, с рокли с гол гръб, токчета. Или пък атрактивни дами с изящни костюми с панталон, на чийто ръб можеш да се порежеш. Лицата им блестят не от хайлайтър, а защото днес у тях се е разпалило онова сладко хищничество, което само спортно събитие от такъв ранг може да предизвика. 

"НАМАЖИ МУ ФИЛИИТЕ"

Снимка: Евгений Милов

Да бъдеш в зала на боксова гала, заедно с още 10 000 души означава, че около теб ще се сипят коментари от сорта на:

  • "Удари го пак, хареса му!"
  • "Разтърси му калинките!"
  • "Намажи му филиите!"
  • "Българи - юнаци!"
  • "Размажи го тоя, глиган!"

Енерията увлича и е твърде възможно в един момент да чуеш и самата себе си да крещиш - "Бой! Бой! Бой!" Отдаваш се на емоцията. В залата е друго. Утре пак може да си майката, която ще пържи мекици, в понеделник пак ще сложиш сако и високи токчета. Но в зала "Армеец София", на боксов мач, всяка жена може да преоткрие и покаже онази версия на себе си, на която не иска да слага спирачки, иска да е дива, автентична, дори и агресивна. Оставете я да вилнее!

Снимка: Евгений Милов

БОКС, ТЕСТОСТЕРОН И ЧЕСТ

Знаете ли защо спортът е толкова завладяващ? Защото комбинира по уникален начин мотивация и дисциплина. Защото ни учи, че уважението е най-честният път към това да си истинският победител.

Снимка: Евгений Милов

И когато мълчиш, докато слушаш химна на неговата родина, и когато можеш да удариш юмруците на противника, и когато аплодираш знаменото на загубилия, ти определено носиш онази чест, която само големите в спорта имат.   

Снимка: Евгений Милов

Разгледайте повече снимки в Галерията.