.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Парите могат да купят щастие

Евгений Милов | преди 46 седмици
чистене
Снимка: iStock
Нищо материално, разбира се - нарича се време за себе си

Парите могат да купят на човек щастие, но само ако бъдат похарчени правилно - не за материални неща, а за повече свободно време за себе си.

Резултатите идват от съвместно изследване на "University of British Columbia" и "Harvard Business School" сред над 6000 души от САЩ, Канада, Дания и Холандия, които трябвало да похарчат определена сума за две седмици. 

През първата - да си купят нещо материално, а на следващата - за услуги, които спестяват време. Участниците в проучването били по-щастливи не от материалната придобивка, а когато си осигурявали повече свободно време за себе си.

"Парите могат да се купят щастие, стига да са похарчени по правилен начин. Купуването на време за себе си има същия ефект върху щастието както печеленето на повече пари", коментира ръководителката на изследването д-р Елизабет Дън.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в сайта на "Харвардския университет".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?