.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да си помогнете, когато губите сексуално желание

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110932506.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Загубата на либидо може да се дължи на хормонален дисбаланс, ниска себеоценка, сексуална анорексия и още

Сексуалните проблеми са необятна тематика, защото естествено присъстват в живота и на мъжете, и на жените. Със секс човек може да подклажда любовта, но може и да я загаси. Всеки проблем в тази сфера, независимо физически или психически, води до негативни последствия – лоши взаимоотношения и разтрогване на връзката. Загубата на интерес към секса унищожава спонтанността и красивото в сексуалното общуване между партньорите.

Причини за намалено либидо при жените

Загуба на сексуално желание се среща по-често при жените, в резултат на динамиката в нивото на хормоните. Например, хормоналният дисбаланс в периода на менопауза, по време на бременност, след бременност.

Приемът на лекарства като антидепресанти и опиати, или прекомерното пиене на алкохол също вреди на либидото.

Ако не харесвате тялото си, вероятно се криете от партньора си, а това води до намаляване на либидото. Ниско самочувствие и ниската себеоценка водят до проблеми в интимните отношения. Намалено либидо може да има след сексуално насилие, проблеми с партньора, несъвместимост в сексуалните желания.

Жените също могат да развият сексуална анорексия (продължително и осъзнато отказване от секс), вследствие на своята свръхангажираност с работа, извън семейството. Психическото напрежение е в състояние да отнеме всичките сили. При жените стресът и либидото са свързани повече отколкото при мъжете.

Продължава с тест за сексуална анорексия и начини за запазване на либидото>>> 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?