.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ето защо удоволствието от секса при жените намалява с възрастта

Евгений Милов | преди 9 седмици
жена
Снимка: iStock
Само 3% от участничките в изследването описват сексуалния си живот като удовлетворителен след настъпване на менопаузата

Защо удоволствието от секса при жените намалява с възрастта вече има своя отговор - благодарение на проучване, проведено от изследователи от Северноамериканското общество по менопауза (NAMS).

В проучването експертите са изследвали сексуалния живот на 4500 жени във Великобритания след настъпване на менопаузата. Проучването е изследвало защо либидото на жената и нивото на сексуално удовлетворение намаляват по време и след менопаузата.

Изследването установява как интимните взаимоотношения, здравните и физиологичните фактори влияят на сексуалната интимност и удовлетворението при жените след менопауза.

Причините за липсата на секс с напредване на възрастта (според проучването) са свързани с медицински състояния, сексуална дисфункция, свързани с менопаузата симптоми и предписани медикаменти.

Лекарство за понижено сексуално желание при жените одобри Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩНов опит за "женска виагра", който да помогне на дамите да се справят със сексуалната дисфункция

Други фактори, допринасящи за ниското либидо, включват проблеми в отношенията с партньора и възприятията за остаряване.

Сигурно може да ви прозвучи шокиращо, но е факт - само 3% от участничките описват сексуалния си живот като удовлетворителен.

"Предизвикателствата със сексуалното здраве са често срещани при жените, докато остаряват, като факторът "партньор" играе важна роля в сексуалната активност и удовлетвореността на жените - включително липсата на партньор, сексуалната дисфункция на партньора, лошо физическо здраве на партньора и проблеми в отношенията",  коментира д-р Стефани Фобион.

"Освен това проблемите, свързани с менопаузата - като сухотата на влагалището и болката при секса, са идентифицирани като проблеми, засягащи сексуалната функция, но малцина жени търсят лечение за тези проблеми, въпреки наличието на ефективни терапии", допълва медицинският директор в NAMS.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Menopause" на The North American Menopause Society.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?