.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лекарство за понижено сексуално желание при жените одобри Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ

Евгений Милов | преди 20 седмици
Vyleesi
Нов опит за "женска виагра", който да помогне на дамите да се справят със сексуалната дисфункция

Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ разреши употребата на ново лекарство, което да възвърне сексуалното желание при жените с понижено либидо.

Лекарственото вещество бремеланотид (bremelanotide), продавано под търговското наименование "Vyleesi" от "AMAG Pharmaceuticals", е инжекция, която може да бъде поставена преди сексуален акт. 

Това може да откаже много потребителки да прибягнат до употребата му, но погледнато от положителната страна, така медикаментът ще може да се използва само при нужда, а не периодично.

Vyleesi

Медикаментът е предназначен за лечение на жени, които са пред навлизане в менопауза и имат хипоактивно разстройство на сексуалното желание, където липсата на интерес към секса може да причини значителен стрес в живота на жената.

Хормоналната терапия след менопаузата не съкращава живота на женитеЕстрогенът не увеличава риска от рак, сърдечносъдови заболявания и преждевременна смърт

Лекарството ще бъде достъпно през септември, а компанията все още не е посочила информация за цената му, заяви Сара Конърс, говорителка на "AMAG Pharmaceuticals".

"Повечето жени, които идват в кабинета ми, нямат никаква идея за това състояние… както и че са сред милионите други жени, засегнати от него", заявява клиничният психолог Шерил Кингсбърг от Университетската болница в Кливланд, Охайо.

"Влиянието на сексуалната дисфункция върху самочувствието на жената, върху нейната представа за тялото, върху нейната самоувереност и върху интимната й връзка е дълбоко", допълва Кингсбърг.

Vyleesi

Експертите твърдят, че диагнозата е най-често срещаният тип сексуална дисфункция сред жените, за която се оценява, че засяга между 8-10% от дамите.

Кингсберг казва, че решението на Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) дава на лекарите още един инструмент, който да помогне на тези жени.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?