.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 причини да не носите сутиен повече

Евгений Милов | преди 2 години
без сутиен
Снимка: iStock
Време е за живот без сутиен

Много жени започват да носят сутиен като тийнейджърки, за да прикрият дискомфорта от малкия си бюст, но едва ли има жена, която да не познава дискомфортното чувство от носенето на сутиен. Някои спират да носят сутиен още като тийнейджърки, други - на 30, а следващите 5 причини ще ви помогнат да се сбогувате лека-полека със сутиена и повече да не го сложите никога и за нищо на света.

1. Не е полезен за здравето - има ли някаква здравословна полза от носенето на сутиен? Научните изследвания по-скоро сочат точно обратното - тъканите в областта на гърдите естествено губят еластичността си с годините, което прави увисването на бюста неизбежно.

без сутиен
Снимка: iStock

2. Невъзможно е да откриете перфектния - колкото и да се опитвате, това е изгубено време. Размери, чашки, подплънки, презрамки - няма значение колко ще търсите перфектния модел сутиен за вас - никога няма да го намерите без компромиси.

3. Не е удобен за носене - всяка жена може да се закълне какво облекчение изпитва, когато свали вечер вкъщи сутиена, след като е прекарала целия ден с него. Това е като да свалиш обувките - невероятно удоволствие. Не стига целия стрес от работата, но и това задушаващо нещо през гърдите… Да ходим боси без обувки навън е невъзможно, но без сутиен е никакъв проблем.

без сутиен
Снимка: iStock

4. Скъп е - за разлика от мъжете, една жена ще похарчи хиляди левове през целия си живот за сутиени, които дори няма да й харесват истински. Като ги добавим към безкрайни списък от типично женски продукти (тампони, дамски превръзки и прочее), цифрата става космическа. По-добре ги похарчете за нещо, от което ще ви остане скъп спомен, отколкото спомен за скъпи вещи.

5. Ограничава личната свобода - спрете да робувате на социалните стереотипи и обществени норми за добър външен вид. Истината е, че изглеждате чудесно и без сутиен. Дори много по-атрактивно в очите на мъжете. Това ще ви накара да се почувствате много по-щастливи, привлекателни, позитивни, желани и самоуверени, отколкото носенето на потискащ сутиен. Ако работата ви го изисква, това не важи за свободното време.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?