.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 мита за медитацията

huffingtonpost | преди 6 години
Медитация
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Дали наистина изисква концентрация, има ли нещо общо с хипнозата и... дали е подходяща за всеки от нас?

С повече от седем милиарда умове, активни във всеки един момент, има безкрайни потоци от мисли, които засягат всеки аспект на съзиданието. Някои мисли приемат реалността такава каквато е, други разчитат повече на въображението, а трети просто объркват всичко.

И докато има погрешни схващания и редици митове по много теми, една от най-известните е за силата на медитацията. Когато чуете тази дума обикновено изникват всевъзможни асоциации и притеснения - "Дали е за мен? Не мога да стоя и да не правя нищо часове наред. Кой изобщо иска да медитира в този живот?"...

Ето и някои от най-популярните митове за медитацията, които са вероятната причина за гореизброените и напълно неоснователни тревоги:

Мит 1: Медитацията е концентрация

Всъщност медитацията е точно обратното. Концентрацията е резултат от медитацията. Как така? Концентрацията изисква усилие, докато медитацията е пълно отпускане на ума. Медитацията е да оставиш нещата да бъдат каквито са и да ги преживееш. Когато това се случи, си една стъпка по-близо до дълбоката и истинска почивка. Когато умът е отпочинал, той е по-способен да се концентрира.

Съзерцание >>

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?