.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Перфектният начин да научите децата да си мият ръцете

Евгений Милов | преди 37 седмици
Facebook/Donna Gill Allen
Снимка: Facebook/Donna Gill Allen
Напомняйте им всеки път колко е важно с тази снимка

Ценно е да научите децата да си мият ръцете още от малки, защото това ще ги предпази от много заболявания и неприятности през целия живот. За много родители е истинско предизвикателство да възпитат малчуганите на хигиеничния навик, защото непрекъснато се цапат, а желанието им да се мият напълно отсъства.

Учителките Марвилин Лайънс и Дона Джил Алън от Северна Каролина обаче взимат нещата в свои ръце, за да покажат на децата колко важно е миенето на ръцете и колко опасна може да бъде липсата на хигиената за здравето - така, че да го запомнят завинаги.

Двете представят на учениците си научен експеримент, който ще помнят цял живот - три филии хляб, които поставят в прозрачни найлонови пликове:

Първата филия е контролна, като е поставена с хирургически ръкавици.

Втората филия е поставена, като е пипана с измити ръце от едната учителка.

Третата филия е поставена, като преди това е пипана с ръце от всички деца в класа.

Малко по-късно представят на учениците резултатите от експеримента, като с течение на времето бактериите в хляба, пипан с мръсни ръце от всички, започват да се размножават, като променят цвета си и мухлясват. Докато  другите филии същевременно продължават да изглеждат много по-апетитно.

Сега родителите могат да показват на децата си какво става всеки път, когато решат да не мият ръцете си.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?