.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Култура на хранене, която ще ви се стори, меко казано, необичайна

Антония Михайлова | преди 5 години
Мексиканска кухня
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Запознайте се с малка част от странния етикет на поведение край трапезата в някои страни

Свикнали сме да чуваме, че опразнената чиния е знак за комплимент към готвача или домакинята, при която сме на гости. Да, ама не. По света има такива нации, чиято култура на хранене напълно противоречи на това правило. Някои от тях пък имат такива странни обичаи, от които на средностатистическия европеец може дори да му прилошее, а от апетита му да не остане и следа.

1. Ако сте на гости при китайци...

опитайте от всичко върху трапезата, но не "омитайте” чинията пред себе си до блясък! Обичай е трапезите на най-многобройната нация по света едновременно да се обсипват с почти всичко, което ще се консумира – от основното блюдо, салатите, та до десерта. Така че, ако сте на ресторант или на гости, китайците ще ви засипят с изобилие от най-разнообразна храна. Бъдете готови да опитате от всичко, дори някое от ястията да ви се стори малко по-екзотично и не дотам по вкуса ви, като карамелизирани… мравки например. Бихте обидили домакина, ако откажете да вкусите поне някое от тях. В същото време обаче, проява на добър етикет е да оставите малко от ястието в чинията, колкото и да ви се ще да го изядете всичкото.

Номерът на Китай >>

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?