Преди няколко месеца седнахме с една приятелка на сладка приказка в едно на пръв поглед непретенциозно местенце, леко закътано, но все пак в центъра на София. Поръчахме си по една бира и порция вълшебни пресни картофки под формата на чипс, който хрупкаше като когато стъпваш върху току-що паднал сняг. Направи ни впечатление ведрата обстановка и любезното обслужване – бели стени, фенери, боядисани дървени акценти и една черна дъска за контраст. Както казах ведро и без излишна претрупаност.

Рядко се случва, но когато нещо ми хареса, проучвам го. Оказа се, че в заведението готвят само със зехтин и морска сол, което съвпада изцяло с начина, по който приготвям храната у дома. Хм, оказа се, че и готвят с повече усмивки и се надяват да няма алергични. Аз им казвам отсега – такива хора няма!

Какво съм пропуснала да си поръчам ли? Не че чипсът не беше хубав, но разглеждайки по-подробно менюто им, забелязах, че храната, която приготвят е лишена от всякаква химия - българската кухня никога не ми е изглеждала по-привлекателно, при все, че приготвят каймата и марината на място...

Сигурно следващият ви въпрос е „А цените как са?“. По мое мнение, не се различават от останалите уютни местенца в центъра на нашата столица.

Май забравих най-важното – готварница „Тавите“ е заглавието на това непретенциозно и ведро биозаведение. Ако имате път към площад „Славейков“, свийте по Гладстон и няма как да не го видите. А ако искате да разберете предварително какво е менюто им за деня, проверете във фейсбук страницата им...