.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко хора убива годишно нездравословната храна

Евгений Милов | преди 1 година
нездравословна храна
Снимка: iStock
Над 400 000 души само в САЩ 

Над 400 000 души годишно убива нездравословната храна в САЩ, като лошите хранителни навици значително допринасят за увеличаване на сърдечносъдовите заболявания.

Консумацията на повече плодове и зеленчуци и по-малко нездравословни мазни и солени храни ще предотврати стотици хиляди смъртни случаи годишно, коментира резултатите от научното изследване проф. Ашкан Афшин от Вашингтонския университет.

Джънк фууда
Снимка: Getty Images

Подобреният хранителен режим може да понижи близо половината смъртни случаи в следствие на сърдечносъдови заболявания, отнели живота на 222 100 мъже и 193 400 жени през 2015-а в Щатите.

Наднорменото тегло, тютюнопушенето, вредната храна, липсата на физическа активност и генетичните фактори са сред основните причинители на сърдечносъдови заболявания. 

Затлъстяването предизвиква рак на гърдатаПритеснителни резултати за наднорменото тегло при жените
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?