Повече от 300 красавици участваха в предварителния кастинг за националния конкурс "Мисис България 2022". Специална комисия избра 13-те финалистки, а големите победителки са "Мисис България International" Мани Вартан, "Мисис България Europе" Гергана Станчева, "Мисис България World" Ива Недялкова и "Мисис България Universе" Оксана Желяпова.

Снимка: bTV Media Group

Гергана е на 26 и има дъщеричка на година и 7 месеца.

Снимка: bTV Media Group


„Тя е мисията на моя живот. Имам и лична благотворителна кауза за подкрепа на кърмещите майки. Работя за изграждането на специали места за кърмене, за да не се срамуват младите майки, а да се грижат спокойно за своите деца. Чрез конкурса исках да дам повече гласност за каузата“, сподели Гергана Станчева в „Преди обед“.

Оксана е родена в Молдова. Нейната кауза е да се завърнат тук повече бесарабски българи.

Снимка: bTV Media Group


„Когато дойдох в България, генетически усетих, че тук е моят край. Искам младите да вярват, че имат шанс. Целта ми е да бъда пример за тях“, поясни юристката, която има две деца.

Манита Вартен е арменка, чийто род е в България от три поколения.

Снимка: bTV Media Group


„Признателни сме на българите, че са ни приели. Не се чувствам чужденка. Чрез конкурса сбъднах моя детска мечта. Исках да покажа на 6-годишната си дъщеричка, че може да постигне мечтите си. Развивам благотворителна дейност, като събирам помощи за бежанците“, сподели Манита, която е била модел в две агенции.

Ива Недялкова е на 26 и има 3-годишно дете.

Снимка: bTV Media Group


„От малка обичам да се снимам. Исках да покажа на младите, че не трябва да се страхуват да създадат семейство и да имат дете. Постижимо е да имаш дете и да се развиваш в същото време“, поясни мениджърът в лайфстайл верига, чието хоби е да инвестира и търгува с криптовалути.

Вижте целия разговор във видеото горе.